32"! 100Hz ? FULL HD ?

nightmar

New member
Witam
Jestem na kupnie TV. Rozmiar to 32 nie mniejszy nie wiekszy tylko taki :p
Chcialbym kupić TV do 2000zł.
Z tego co czytałem to nie ma sensu kupować 32 FULL HD ponieważ i tak sie nie zaóważy tej różnicy.
A teraz pytanie czy jest zaóważalne to 100Hz ? ponieważ telewizorki 100Hz są droższe.
Bedzie mi on służył głównie do Xboxa i w małym stopniu do ogladania TV z kablówki.
Z tego co sie orientowałem to moge kupic SHARP LC 32RD8 E.
Moglibyście mi polecić jakiś telewizorek ?
Z góry dziekuje i pozdrawiam

Sych

New member
Moim zdaniem jak najbardziej jest sens pchania sie w full hd. Chociażby dla samego zaawansowania technologicznego. 1.5-2m to nie jest mała odległość. Ja bym się nawet zastanowił nad 40", jeśli było by 2m. Tylko wiadomo, już większa kasa. CO do 100Hz, jak najbardziej będziesz zadowolony z tej technologii. Zobacz też na inne opcje, takie jak DLNA, podłączenie z netem itd.

nightmar

New member
No na wiekszy niz 32 nie moge sobie pozwolić ponieważ mam miejsce na telewizor o szerokosci 82-83cm i akurat 32 ma taki wymiar :) sharp robi 77cm 32 jako najmniejsze i wlasnie na niego poluje. Dzisiaj bylem w sklepie i bralem juz 32" Samsung B450 ale stwierdzilem ze jeszcze musze sie troszke doinformowac i zastanowic. No za telewizorek chcial bym dac tak do 2000zł. I jak rozmawiam ze sprzedawcami w sklepie to mówią że faktycznie nie ma co sie pchac w FULL HD i mówią że 100Hz tez nie wiele da. Wiec wole sie doinformowac tu na forum od ludzi którzy mają pojęcie na temat telewizorów.
A co myślicie np o Toshiba 32XV550 ?
Czyli lepiej 100Hz jak Full hd ? Bo full hd i 100hz to kupe kasy by mnie kosztował :p

nightmar

New member
Zainteresowały mnie modele :
SHARP LC32D65E
SAMSUNG 32B530
Ewentualnie jakie modele moglibyście mi polecić ? jakosc/cena
Nie chce kupić jakiegoś najtanszego modelu ponieważ jest to zakup na lata ale też nie chce kupować jakis najnowszych modeli z super wymyslnimi opcjami za kilka tysiecy. Chce kupic cos dobrego a w miare taniego co wystarczy mi na kilka dobrych lat.

Sienol

Member
Skoro mowisz ze to zakup na lata to doloz troche -500 zl i wez cos porzadnego-Sharp 32 XL8E-Full HD i 100 HZ, mysle ze Kiki sie ze mna zgodzi, ostatnio wyszedl bardzo dobry Panasonic TX 32G10E, ale do niego bys musial dolozyc juz 900 zl.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
to zdecydowanie extra pomysł żeby sięgnąć po wymienione modele , ale czasami opór cenowy jest nie do przejścia.
Oczywiście polecam - bo należą do najlepszych na rynku.
Zostając przy kwocie desygnowanej .
Toshibę bym odpuścił z wielu względów które znajdziesz w innych wątkach.
Ponieważ mimo korzystania z gier , będziesz podłączał pod sygnał telewizyjny to sprawdź :
Sharpa 32 D 65
http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=32130
JVC 32 R 90
Panasonic 32 s 10
http://www.panasonic.pl/oferta.php?prod=4390

nightmar

New member
No widze ze za tego Sharpa 32XL8E trzeba troszke zaplacic ;) ok 2600zl no ale faktycznie powala wlasciwosciami. Ma już wszystko co potrzeba. Nie wiem czy zdobede taką kwote, ale napewno wezme go pod uwage.
No wlasnie tak jaki pisales Kiki zastanawialem sie nad Sharpem 32D65 i jak narazie on jest moim liderem.
On jest Full Hd ale nie ma 100Hz no ale cóż nie można miec wszystkiego.
Jakos nie jestem przekonany do Panasonica ani JVC :rolleyes:
Z góry dziękuje chłopaki za pomoc.
Jak wkoncu sie zastanowie i wkoncu zbiore aby kupic telewizor to napisze co wybralem i jaki byl efekt.
Jeszcze raz dzieki :eek:k:

SierzantHarris

New member
Bez reklam
Jak miałem 32 full hd i siedziałem dokładnie 2.6m od tv to bez problemu widziałem różnicę między filmem/grą w 720 a filmem grą w 1080p. Zaraz będzie tysiąc postów że to niemożliwe, popartych naukowymi bzdetami itp. itd. ale jak widać jedni widzą a drudzy nie. Pozdrawiam.

KuteK1990

New member
Witam! :)

No cóż, pierwszy mój post na forum, mam nadzieję, że plamy nie dam:p

Mam identyczny problem - budżet do 2000 zł(niestety ani grosza więcej, dopłata kilku stówek nie wchodzi w grę), telewizor który zmieści mi się w pokoju 32 cale, jest tyle tego że na prawdę można dostać zawrotu głowy :( Czytając temat o D65E mam mieszane odczucia... :(

Dodam tylko, że nie zależy mi na full hd, telewizor będzie używany do sygnału SD oraz do podłączenia laptopa. Czy te podane tutaj telewizory to wszystkie typy godne rozważenia w tej cenie?(nie mam preferencji co do marki i wyglądu, interesuje mnie tylko i wyłącznie jakość obrazu)

Nightmar daj znać co wybrałeś i jakie masz wrażenia:)

Link do testu tego Sharpa nie działa :( Wywala mi błąd

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:

nightmar

New member
Aa jeszcze jedno pytanie :p
Jak byście mieli wybrac pomiedzy
SHARP LC 32RD8 E
SHARP LC 32D65 E
To co byscie wybrali ?
Z góry dziękuje za odpowiedz :eek:k:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
nightmar - dla Twoich potrzeb 32RD8.

===============================
KuteK1990 - u Ciebie identycznie . Sięgałby jako pierwszy krok również po Sharpa 32 RD 8

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Chodzi o Blu raya DB 21 - jest w promocji w sklepach specjalistycznych.
Pisz na priw - dostaniesz info.

Do góry