3 LCD do wyboru

mcloud

New member
Witam, po wertowaniu forum zawezilem swoj krag zainteresowania do 3 modeli Samsunga... ;)
Mianowicie:
1. LE32M71 - [
HDMI x2,6.000:1,"100Hz" (eliminacja smużenia dynamicznych obrazów)] ok 3785.00
2. LE32N71B - [HDMI x2,6.000:1,25.7 miliarda kolorów] ok 3258.00
3. LE37R72B - [HDMI x1,5000:1,12.8 miliarda kolorów] ok 3859.00

Telewizor glownie mialby sluzyc do ogladania filmow z PC/DVD, do tego jakas konsola PS2 lub moze kiedys WII ;) no i standardowo jakies wiadomosci czy panorama :p Odleglosc z jakiej bede ogladal TV to jakies 3,3m

Nie moge sie zdecydowac miedzy wieksza przekatna a lepszym wyposazeniem ;)
Pomozcie wybrac cos sensownego :]

Mistic

New member
Ja powiem inaczej stawiam na jakość a nie na rozmiar, bo co z tego że duży jak.... Z tych 3 wybierałbym między serią N i M, ale to tylko moje zdanie, najlepiej skalkulowaną cene ma seria N.
Pozdrawiam.

DooDah

New member
Tez zastanawiam sie nad tymi modelami N i M, ale te 100hz M bardziej mnie przekonuje. Telewizora bede najprawdopodobniej uzywal zamiast monitora wiec raczej M, a jak do komputera to bede na pewno gral na telewizorku wiec znow "100hz" jest bardziej przydatne. Niby oba maja tryb Game Mode, ale w sklepie mialem mozliwosc podlaczenia laptopa tylko do samsunga 40M wiec nie wiam jak ze smuzeniem w N :D

Hotest

New member
Nie wkladaj mi w usta czegos czego nie powiedzialem ... powiedzialem jedynie ze 100Hz to chwyt marketingowy ktory nic nie daje w rzeczywistosci....

ondyne

New member
A ja widziałem jak pracuje i zauważyłem różnicę.
Widziałem w sklepie Euro dwa stojące obok siebie 32N71 i 32M71, na których był włączony TVN24 w czasie gdy na dole ekranu przesuwa się biały pasek z najnowszymi wiadomościami. Na telewizorze "M" pasek był prawie idealnie stabilny, zaś na "N" lekko migotał. Efekt był zauważalny zwłaszcza z pewnej granicznej odległości (dobre kilka metrów) - na "M" jeszcze byłem w stanie przeczytać tekst, a na "N" już nie.
Tak też 100Hz "działa" w praktyce i nie jest to "fotomontarz" (cytat).
Nie zmienia to faktu, że można się zastanawiać, czy taka różnica warta jest ok. 600zł?

dapta

New member
Le32m71

Mam wlasnie ten model (LE32M71) ogladam z odleglosci 2-3 m, w wiekszosci telewizja n, a za niedlogo mam nadzieje PS3, korzystam tez z mozliwosci przegladania zdjec z kart fleshowych itp. TV wybieralem dobre pol roku zanim kupilem tego i jestem zadowolony. Jedyna wada tego telowizora jaka zauwazylem to zbyt 'czerwona czerwien'. Jest w wiekszym lub mniejszym stopniu do wyregulowania, takze da sie zyc :). TV na scianie prezentuje sie poprostu swietnie.

Gregys

New member
Obie konsole, które wymieniłeś będą paskudnie grały na tych tv. Ale to już kwestia rozdzielczości a nie samego odbiornika.

DooDah

New member
No i wlasnie tu jest caly bajer tych 100hz. Gry powinny wygladac idealnie. Szczegolnie jezeli chodzi o konsole. Ja na 40M puszczalem sobie rozne filmy HD z sieci i nie ma mowy o smuzeniu. Tu chodzi o lepsze wyswietlanie dynamicznych obrazow. Polaze jeszcze po miescie to moze znajde M i N obok siebie. Pozatym M wypada genialnie jezeli chodzi o wyswietlanie pulpitu. Bardziej smuzy moj Samsung 19" 940N (monitor) niz ta 40M. A najwiekszy szok jaki przezylem to wyrazistosc tekstu pod ikonami:)

dapta

New member
ps3

Chyba nie mowimy o tych samych konsolach i telewizorach. Jesli 720p albo 1080i to dla ciebie daremnie, no to ja przepraszam ale ty juz wchodzisz tylko i wylacznie w full HD maniactwo.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Z tych telewizorów - to seria M 71 ma największe nasycenie kolorów , najwiekszą płynność / z Twoich propozycji/ - szczególnie widoczna ze słabych sygnałów.

elrubio

New member
Jeśli masz kasę to ja bym się nawet nie zastanawiał tylko brał M, moim zdaniem tylko seria M jest godna uwagi jeśli chodzi o tą firmę ;p
Konkurencyjne firmy Cię nie interesują ?

Do góry