3 D w Samsungu F 6800

gshock11

New member
Witam,

1. Mam pytanie do Was, mam do dyspozycji w TV trzy tryby 3 D, Czym się one różnią ?
2. Filmy 3 D mają różne oznaczenia, wielkości plików, jakie są najlepszej jakości ?

tdx

New member
Bez reklam
Konwersja 2D->3D wiadomo masz normalny film i tv próbuje dodać głębie (raz efekt garszy raz lepszy)

SBS [][] >> tryb dla filmów gdzie obraz jest przedzielony w pionie
TAB >> dla filmów gdzie obraz przedzielony jest w poziomie

Z neta najwięcej filmów jest w SBS, max rozdzielczość jaką TV obsługuje to 1920x1080

Najlepszą jakość osiągasz kupując oryginalny film na bluray w 3D, bo wtedy dla każdego oka masz obraz FullHD

gshock11

New member
Konwersja 2D->3D wiadomo masz normalny film i tv próbuje dodać głębie (raz efekt garszy raz lepszy)

SBS [][] >> tryb dla filmów gdzie obraz jest przedzielony w pionie
TAB >> dla filmów gdzie obraz przedzielony jest w poziomie

Z neta najwięcej filmów jest w SBS, max rozdzielczość jaką TV obsługuje to 1920x1080

Najlepszą jakość osiągasz kupując oryginalny film na bluray w 3D, bo wtedy dla każdego oka masz obraz FullHD

Samsung F6800. FILM 3D SBS, po założeniu i włączeniu okularów widać obraz podzielony w pionie, dopiero po włączeniu 3D, druga opcja - środkowa można dopiero oglądać bez problemów. Dlaczego nie można oglądać bez wyboru opcji 3D, tak jak np. smart tv a aplikacji 3D.

tdx

New member
Bez reklam
po to jest by można było wybrać w każdym TV tak jest, choć czasami TV automatycznie się przełącza we właściwy tryb....
Ale wciśniecie 1 przycisku 2 lub 3 razy na pilocie to moim zdaniem nie problem

gshock11

New member
po to jest by można było wybrać w każdym TV tak jest, choć czasami TV automatycznie się przełącza we właściwy tryb....
Ale wciśniecie 1 przycisku 2 lub 3 razy na pilocie to moim zdaniem nie problem

ale czy wciśniecie 1 przycisku 2 lub 3 razy na pilocie to nie jest przypadkiem konwersja na 3D ?

tdx

New member
Bez reklam
prościej niż to jest opisane w TV nie jestem w stanie wyjaśnić. Jak chcesz konwersje włącz konwersje jak masz SBS odpalasz SBS, proste

gshock11

New member
prościej niż to jest opisane w TV nie jestem w stanie wyjaśnić. Jak chcesz konwersje włącz konwersje jak masz SBS odpalasz SBS, proste

Doczytałem się na scrinie :) Ostatnie pytanie do Ciebie obiecuję:grin: - Czy wielkość pliku ma przełożenie na jakość np. film 3,8 GB a 17,8 GB ?

z góry wielkie dzięki za pomoc i wyrozumiałość :)

tdx

New member
Bez reklam
Jasne im mniejszy plik tym większa kompresja (mniejszy bitrate) i co za tym idzie pogorszenie jakości obrazu :)

fausto1

New member
Bez reklam
Są filmy i po 50 GB mają i ten sam film może mieć 1,2gb wiec chyba logiczne :)

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

Do góry