2024 czas na nowego..Oleda, MiniLeda?

Denon84

Member
Do PS5, czy generalnie grania dobrze się sprawdzi TCL, fajny gamebar, VRR itd.
Masz pełno testów. Ja bym brał C855
Do 2.7m odpuściłbym oleda 65", biorąc pod uwagę Twoje obawy.
Clue Oleda to jakość, ale ta jakość musi wybrzmieć, a z tej odległości na 65" jeden pieron.
czyli odleglosc jest jaka? za duza za mala??

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
TCL nie kosztuje 8499 zł, jest 4899 zł z pakietem
Powystawowy oled - to słaby pomysł....

Odległość 65" zdecydowanie, ale może być też większy.

electrobuzzz

New member
W tym co pisze @kiki może być dużo prawdy. Microled nie jest technologią która rokuje aby była wykorzystywana w segmencie konsumenckim.

Na półkach konsumenckich w Polsce już można było co prawda przez chwilę ale kupić. Microled na pewno będzie do nabycia w przedziale hi-endowym tam gdzie obecnie do kupienia są topowe wyświetlacze 8K z wbudowanym soundbarem przestrzennym. Miejmy nadzieję że trafi też do telewizorów 2 i 3 klasy w 4K i rozmiarach poniżej 70 cali.

electrobuzzz

New member

Na pewno topowe multipleksy, galerie sztuk, muzea, mediateki w przyszłości będą wyposażone w takie modułowo składane ogromne wyświetlacze microled, W wersji konsumenckiej w przedziale od 80 do 120 cali powinny zostać opracowane jakieś giętkie polimery pozwalające na zwijanie tak dużych ekranów i przechowywaniu ich w tubach, choćby kosztem wbudowanych głośników przestrzennych. Ktoś kto marzy o kinie domowym Dolby Atmos powinien zainwestować w realne rozwiązanie wielokanałowe rozlokowane wokół kanapy i na suficie a nie jakieś pozorne dźwięki przestrzenne odbijające się od ścian i sufitu - to nie ten efekt 3D, różnica jest kolosalna.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Przecież 65C45 kosztuje dla członków forum 7799 zł i minus cashbak = 7499 zł.
I to dodatkowo z pakietem gratisów o wartości 500 zł dodatkowo.

Denon84

Member
nawet na stronie LG jest w cenie 8499zl i cashback 400zl więc nie dziw sie KIki że każdy zdziwiony że masz taniej niż oficjalna polska dystrybucja

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
posiadasz? znasz? nie ukrywam unikam tej firmy nie wiem nawet czemu, nie miałem nigdy styczności , kiedyś cos głupiego może przeczytałem i tak zostało

Znam, mam 98", inny model. Oledy i Minileda też mam.
TV to nie prom kosmiczny, masz też całą mase recenzji.
Ja Ci tylko uświadamiam, że może warto w Twoim budżecie pomyśleć o większej przekątnej.
Mam też PS5/XSX i PC i jeżeli jesteś graczem, to powinieneś wiedzieć, jak (tutaj przykład tylko) chociażby taka Fifa (teraz FC) wygląda ze swoim zagęszczeniem i ilością detali będzie wyglądać na mniejszym i większym tv. Immersja/wrażenia będą zupełnie inne.

Granie to inna para kaloszy, jak oglądanie telewizji śniadaniowej.

Denon84

Member
Znam, mam 98", inny model. Oledy i Minileda też mam.
TV to nie prom kosmiczny, masz też całą mase recenzji.
Ja Ci tylko uświadamiam, że może warto w Twoim budżecie pomyśleć o większej przekątnej.
Mam też PS5/XSX i PC i jeżeli jesteś graczem, to powinieneś wiedzieć, jak (tutaj przykład tylko) chociażby taka Fifa (teraz FC) wygląda ze swoim zagęszczeniem i ilością detali będzie wyglądać na mniejszym i większym tv. Immersja/wrażenia będą zupełnie inne.

Granie to inna para kaloszy, jak oglądanie telewizji śniadaniowej.
tutaj trafiłes w sedno bo głównie gram w fc25 obecnie , ponad 900h fc24 mimo 40 lat na karku:), zależy mi na odświeżaniu + braku problemów z szybkimi akcjami. Gra ma wyglądać obłednie.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
...ale co ja mam się chwalić, że mam dużego? Kto ma wiedzieć, ten wie :grin:

tutaj trafiłes w sedno bo głównie gram w fc25 obecnie , ponad 900h fc24 mimo 40 lat na karku:), zależy mi na odświeżaniu + braku problemów z szybkimi akcjami. Gra ma wyglądać obłednie.

Otóż to, dlatego warto rozmawiać konkretnie. Co, komu i do czego. Ja na Twoim miejscu brałbym 77".

Do góry