2024 czas na nowego..Oleda, MiniLeda?

electrobuzzz

New member
Ja wam powiem że microled to nie jedyna technologia na horyzoncie wyświetlaczy. Coraz częściej mówi się że LCD i oledy może zastąpić marketingowo zwana technologia nanoled, która z ledami nic nie ma nic wspólnego. Jest to technologia elektroluminescencyjnych kwantowych kropek bezpośrednio pobudzanych elektrycznie, położonych pomiędzy katodą a anodą, jako źródło samoemisyjnego barwnego światła. Rozmiary poszczególnych kropek określają ich barwy emitowanego światła.

electrobuzzz

New member
A jeśli chodzi o panele LCD to ta technologia ma już pół wieku i dotyczyła kalkulatorów monokolorowych z pikselami 7-segmentowymi składającymi się na jedną cyfrę jak też pierwszych zegarków elektronicznych na czym Casio zbił majątek. Ale po co ja to mówię skoro wszyscy to znają.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ok. opowieści o rewelacjach , zostały tylko w sferze opowieści.
Na razie w ofercie komercyjnej przewodzi prym Oled pod każdą postacią.

Denon84

Member
Czas na zakup, już po remoncie więc myślę nad Oledem ale myśle nad wersją B czy jest sens iść w C jak przy B tez jest przeskok z Leda czy nawet mini leda, a do moich potrzeb czy sa potrzebne te inne lepsze "bajery" z C

Denon84

Member
-Tv od Ciebie 49pus8303
  • ps5, netflix, yt, dekoder vectry
  • vectra dekoder smart 4k

Tylko co do B w kilku sklepach mówiono mi że nie ma juz nowych sztuk bo to stary model, głównie są powystawowe bądź zwrotowe, nówkę sztukę ciężko wyłapać, prawda to???

Denon84

Member
Kiki jak wyglądają opcje gwarancji u Ciebie?
W MM czy innych takich 3 lata około 1500zl, 5 lat-2200zl, zwykła gwarancja nie obejmuje ponoć od 1 sekundy jak jestem w domu już wypalania (dlatego radzą dokupić opcję rozszerzoną która to wszystko ma, tzw polisa).
Trochę dziwne, wyciągam tv z kartonu i już mam problem jakby było cos wypalone (wiem że nie ma opcji ale czysto hipotetycznie jestem w 4 literach).
Co to są te wtyczki , dodatki u Ciebie?
Jaki byłby koszt kalibracji i czy jest konieczna ?
Czy w grę wchodzi Wasz transport jak z moim Philipsem czy tylko kurierka?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Wszystkie gwarancje w Polsce to 2 lata door to door. LG Galery - 5 lat gwarancji.
Kalibracja jest gratis dla członków forum.
Oferta dla cz;łonków forum z pakietem, czyli z kalibracją również.
Transport - zależy gdzie mieszkasz i kiedy planujesz zakup ?

Denon84

Member
Wszystkie gwarancje w Polsce to 2 lata door to door. LG Galery - 5 lat gwarancji.
Kalibracja jest gratis dla członków forum.
Oferta dla cz;łonków forum z pakietem, czyli z kalibracją również.
Transport - zależy gdzie mieszkasz i kiedy planujesz zakup ?
Zakup w sumie w każdej chwili, tylko klepnąć to:), transport , już kiedyś (6 lat temu byliście u mnie, nawetr 2 razy). Tychy - slaskie

Do góry