10m HDMI do Projektora

Witam.Poszukuję kabla hdmi ażeby połączyć amlituner onkyo 676 z projektorem Optoma UHD35x.Przewód 10m.Przewód najlepiej certyfikowany pod 4k.
Wiadomo nie drogi:)

Dziekuje

lobo77

Member
Szukaj na aliexpress, ostatnio kupiłem za ok.100 zł kabel światłowodowy hdmi właśnie 10 m LMCNZZ 2.1 ,kabelek działa bez zarzutu.
Mam też kable HDMI Moshou też kupione na Ali i też są świetne - mega solidne!,ale droższe niż ww.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Musi spełniać dokładne parametry żeby nie było spadku jakości.
Napisz na PW dostaniesz kontakt do kolegi który Ci pomoże w opisie parametrów i wybraniu modelu.

Cob

New member
Potrzebuję kabla HDMI właśnie ok. 10m. Przy tej długości w wersji 2.1 są to najczęściej chyba kable zawierające światłowód. Są cieńsze więc powinny mieć mniejszy promień gięcia ale wiadomo, że światłowód jest wrażliwy na zaginanie. Jak sprawa wygląda w praktyce? Czy optyczne kable HDMI mają zauważalnie większy promień gięcia, czy może zachowują się w tym aspekcie podobnie do zwykłych, miedzianych?

lobo77

Member
Mam bardzo grube i sztywne miedziane kable HDMI, które ciężko się układają i cienki optyczny, który jest dużo bardziej elastyczny niż ten miedziany. I nie nie powiedziałbym,że kabel optyczny który ja mam jest wrażliwy na zginanie.

Cob

New member
U mnie najbardziej pasowałby taki ok. 7m. Te dodatkowe 3m to już trochę taki niepotrzebny nadmiar. Niestety kable mają zazwyczaj 5 a następnie 10m.

Do góry