km1963, ty mnie w ogóle nie rozumiesz. Ja nie uważam że HD Ready jest lepsze od Full HD. Oczywiście że matryca FULL HD jest lepsza, ale tylko wtedy kiedy idzie w parze z wysoką jakością pozostałych elementów...a z tym jest bardzo różnie!postawienie Pioneera lidera w technologii plazm i nie koniecznie musi to być full do Samsunga z jak datąd nie poprawionym efektem smużenia i dominującą czerwienią " radziecką" ( bez względu na model ) nie jest dla mnie i chyba nie tylko dla mnie przykładem na udowadnianie wyższości panelu full z hd ready
Dobry odbiornik HD Ready może miec o wiele lepszy obraz niż byle co z Full HD. Dlatego ludzie którzy mają kupic nowy TV powinni patrzyc na rozdzielczosc jako jeden z WIELU czynników mających wpływ na jakośc.
Upieranie się że 'tylko Full HD' to jak mówienie że maluch ze światłami xenonowymi jest lepszy od mercedesa z halogenami. Pewnie że xenony to przyszłośc, ale same światła nie zrobią z malucha dobrego samchodu (tylko nie zaczynajmy rozmowy o maluchach)
Nie mam zamiaru tutaj dawac przykładów jaki jeden model jest lepszy od innego bo to by tylko rozpętało następną dyskusję i ataki.
Moja rada do 'Pioro' to nie daj się złapac na marketing. Nie patrz na naklejki. Jeżeli jakiś TV ma obraz który TOBIE się bardzo podoba to go bierz , a nie patrz czy to jest FULL HD czy HD Ready
p.s do km1963
Nie mam nic wspólnego z 'branżą'.Czy aby nie rozmawiam z człowiekiem z branży ( bez obrazy ) bo to by wiele wyjaśniało
Nie wiem gdzie w moim poście wyczytałes coś o projektorze. Staraj się włożyc w swoje posty trochę więcej uwagi a mniej złośliwości.Może dowiemy się jakimi to elementami kierował się user@machu dokonując wyboru swojego projektora full i czy "Nie dajcie się na to łapac..." się złapał