1080p prosze wyjasnijcie mi...

machu

New member
postawienie Pioneera lidera w technologii plazm i nie koniecznie musi to być full do Samsunga z jak datąd nie poprawionym efektem smużenia i dominującą czerwienią " radziecką" ( bez względu na model ) nie jest dla mnie i chyba nie tylko dla mnie przykładem na udowadnianie wyższości panelu full z hd ready
km1963, ty mnie w ogóle nie rozumiesz. Ja nie uważam że HD Ready jest lepsze od Full HD. Oczywiście że matryca FULL HD jest lepsza, ale tylko wtedy kiedy idzie w parze z wysoką jakością pozostałych elementów...a z tym jest bardzo różnie!

Dobry odbiornik HD Ready może miec o wiele lepszy obraz niż byle co z Full HD. Dlatego ludzie którzy mają kupic nowy TV powinni patrzyc na rozdzielczosc jako jeden z WIELU czynników mających wpływ na jakośc.

Upieranie się że 'tylko Full HD' to jak mówienie że maluch ze światłami xenonowymi jest lepszy od mercedesa z halogenami. Pewnie że xenony to przyszłośc, ale same światła nie zrobią z malucha dobrego samchodu (tylko nie zaczynajmy rozmowy o maluchach)

Nie mam zamiaru tutaj dawac przykładów jaki jeden model jest lepszy od innego bo to by tylko rozpętało następną dyskusję i ataki.

Moja rada do 'Pioro' to nie daj się złapac na marketing. Nie patrz na naklejki. Jeżeli jakiś TV ma obraz który TOBIE się bardzo podoba to go bierz , a nie patrz czy to jest FULL HD czy HD Ready

p.s do km1963

Czy aby nie rozmawiam z człowiekiem z branży ( bez obrazy ) bo to by wiele wyjaśniało
Nie mam nic wspólnego z 'branżą'.

Może dowiemy się jakimi to elementami kierował się user@machu dokonując wyboru swojego projektora full i czy "Nie dajcie się na to łapac..." się złapał
Nie wiem gdzie w moim poście wyczytałes coś o projektorze. Staraj się włożyc w swoje posty trochę więcej uwagi a mniej złośliwości.

jarwisz

New member
Bez reklam
machu
masz oczywiście rację
sama matryca fullHD sprawy nie rozwiązuje
powiem więcej - na matrycy fullHD obraz w 90% będzie gorszy niż na HD Ready - ale pozostaje te 10 % dla którego ja kupowałem full HD.
Jak ktoś nie ma dostępu do bardzo dobrej jakości sygnału lub np.C+HD to powinien jednak pomyśleć o HD Ready.Mieszkamy w PL a tu szybko dobrego sygnału niestety nie będzie

pozd

km1963

New member
Bez reklam
machu napisał:
km1963, ty mnie w ogóle nie rozumiesz. Ja nie uważam że HD Ready jest lepsze od Full HD. Oczywiście że matryca FULL HD jest lepsza, ale tylko wtedy kiedy idzie w parze z wysoką jakością pozostałych elementów...a z tym jest bardzo różnie!

Dobry odbiornik HD Ready może miec o wiele lepszy obraz niż byle co z Full HD. Dlatego ludzie którzy mają kupic nowy TV powinni patrzyc na rozdzielczosc jako jeden z WIELU czynników mających wpływ na jakośc.

Upieranie się że 'tylko Full HD' to jak mówienie że maluch ze światłami xenonowymi jest lepszy od mercedesa z halogenami. Pewnie że xenony to przyszłośc, ale same światła nie zrobią z malucha dobrego samchodu (tylko nie zaczynajmy rozmowy o maluchach)

Nie mam zamiaru tutaj dawac przykładów jaki jeden model jest lepszy od innego bo to by tylko rozpętało następną dyskusję i ataki.

Moja rada do 'Pioro' to nie daj się złapac na marketing. Nie patrz na naklejki. Jeżeli jakiś TV ma obraz który TOBIE się bardzo podoba to go bierz , a nie patrz czy to jest FULL HD czy HD Ready

p.s do km1963

Nie mam nic wspólnego z 'branżą'.

Nie wiem gdzie w moim poście wyczytałes coś o projektorze. Staraj się włożyc w swoje posty trochę więcej uwagi a mniej złośliwości.

Jeśli moje "emocjonki" odebrałeś jako złośliwości to nie było to moim zamiarem a polemika ( bez ataków) z Tobą jedynie próbą omówienia i wyjaśnienia Twoich ogólnych i moim zdaniem upraszczających sformułowań które nie jednemu mogą nieżle namieszać przed wyborem swojego TV
Po rozszerzeniu Twoich myśli w pierwszych dwóch " tezach" jesteśmy zgodni ( a nie można było tak od razu napisać a tak to wielu nie tylko ja było w błędzie :D )
Ale dalej nie jest już tak dobrze:( cyt" Upieranie się że 'tylko Full HD' to jak mówienie że maluch ze światłami ...." bez obawy nie mam malucha , nie miałem i nie będę miał i dlatego się nie wypowiadam lecz Ty tu już jak poprzednio uogólniasz ( przekręcasz nie wiem czy świadomie czy może czasu Ci brakuje a tak tylko wpadasz na forum z ciekawości i coś Ci się wymknie ) moje sformułowania a mianowicie tu cyt. samego siebie " do HD tylko Full HD :razz:" z powodów jak w poprzednich postach a nie tylko full HD i jeśli dla Ciebie to jest to samo ( nie mówiąc o argumentach ) to pozostaje mi nadzieja iż inni widzą różnicę

Troszkę żałuję iż nie rozwiniesz swoich wrażeń o szczegóły które dla potwierdzeń Twoich wrażeń są istotne ( co oglądasz na czym i dlaczego ) ale nie każdy musi nie każdy chce - już wcześniej pogodziłem się z tym
Lecz na pewno nie z tym że swoich postów nie traktuję z uwagą a wręcz odwrotnie staram się wyjaśnić i jeśli mogę przekazać swoją wrażenia opinię w sposób dokładny nie narzucając lub dyktując ich jako jedyne i obowiązujące;)
I tak na koniec bez szczegółów z Twojej strony to sobie nie "pogadamy":grin:

Pozdrawiam

Do góry