100Hz w plazmie: Panas PX80 vs PV80

xhiavy

New member
Witam,

Wlasnie doczytalem, ze PV80 (ktorego chce, chcialem? kupic) nie ma 100Hz, natomiast wersja PX80 ma. Czy ktos moze mi wyjasnic, jakie duze znaczenie ma 100Hz w plazmie? W LCD wiadomo, poza tym widzialem roznice na wlasne oczy, a plazma?

Pozdrawiam
Xhiavy

zmariusz

New member
Trochę dziwna sprawa. ja 3 dni temu kupiłem th-37pv8p i ten model ma 100Hz. Poza tym Gorąco polecam ten model. Średnia cena to ok 2900 i ciężko go kupić.
Ja trafiłem na promocję jednodniowę w ELDOMIE -18%.
Zapłaciłem 2460zł :grin:

ArtS007

New member
Bez reklam
xhiavy napisał:
Wlasnie doczytalem, ze PV80 (ktorego chce, chcialem? kupic) nie ma 100Hz, natomiast wersja PX80 ma. Czy ktos moze mi wyjasnic, jakie duze znaczenie ma 100Hz w plazmie? W LCD wiadomo, poza tym widzialem roznice na wlasne oczy, a plazma?
Ciekawe, kiedy uwierzycie, że jedyną różnicą między PX, a PV jest tuner cyfrowy w tym pierwszym?

ArtS :)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
zobacz co jest na telewizorze:
http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=23023
- czytaj testy :hmm:

98d6e5f4f6309cc7med.jpg

martins

New member
A czy te zielone powidoki wyskakuja dopiero gdy sie duza gra na konsoli czy jesli sie plazmy dobrze nie dotrze ? jak to z tym jest bo jedni je maja a inni nie ?

Sansei6

Member
Bez reklam
Czasem chyba też tego co sobie wmówimy, bo jak czasem o tym poczytam, to wydaje mi się, ze widzę te zielenie, a potem np jak zapomną to już nie :D

jtd

New member
Bez reklam
Przygadalem sie dokladnie nowym panasonikom z wlaczonym 100hz i jak dla mnie to one migaja na jasnych obrazach. Tak samo widze to na moim pionku g8. Podejzewam, ze ma cos tu do tego zwiekszony pobor pradu przy jasnych scenach.

Do góry