100 Hz na PC

tefinho

New member
Witam. Szukam jakiegoś TV w rozmiarze 40-42", do 2k. Interesuje mnie min. Philips 42PFL4606. Przy jego opisie widnieje informacja - Ekran przy podlaczeniu do PC : 1920x1080 60Hz.
Sam TV ma funkcje 100 Hz z jakas funkcją Perfect Motion Rate 400Hz. Sledzac fora w celu znalezienia rozwiazania mojego problemu, spotkalem sie z niejasnymi, nieraz sprzecznymi informacjami. Wiec czy moglby ktoś rozwiać moje waptliwości - czy istnieje możliwośc podlaczenia TV do PC przy czestotliwosci odswiezania 100 Hz ? I od czego jest to ew zalezne, od TV czy od PC. Pozdrawiam i wesolych swiat !

tdx

New member
Bez reklam
Mylisz pojęcia. Z kompa dostaniesz max 1920x1080@60Hz a w TV możesz włączyć polepszacz ruchu dzięki czemu obraz będzie bardziej płynny (czyli 100Hz)

tefinho

New member
w TV możesz włączyć polepszacz ruchu dzięki czemu obraz będzie bardziej płynny (czyli 100Hz)

Czyli niezaleznie od sygnalu, moge wlaczyc te 100 Hz na TV? Bo opisywany przez wielu problem wyglada tak ze np film z PenDrive odpala sie na TV w 100Hz ale juz z laptopa idzie w 60Hz.

Do góry