1 maja HBO HD na C+????

lepp

New member
Bez reklam
Masz chyba pecha, ze nie możesz trafić na ani jeden film w dd 5.1 , mi się udawało. Jednak to co pisałeś o naszych kanałach HD to niestety prawda. Jakość grubo poniżej oczekiwań. Powinny cały czas lecieć filmy w HD z dźwiękiem 5.1 . Problemy z napisami też mnie wkurzają. Za taką kasę jaką bierze C+ mogliby sie lepiej postarać.

Co do obrazu o proporcjach kinowych. To nie ezadowolisz wszystkich. Jak poleci w 16/9 to będą narzekali, że tracą część obrazu. Mi to specjalnie różnicy nie robi. Byleby nie było w 4/3.

Co do SACD to znowu coś kręcisz. Nie ma takiej mozliwości.
O jakiej płycie piszesz i do jakiego odtwarzacza to wrzucasz?

siwy25

New member
Zgadzam się bo do np.c+film HD to większości filmów HBO HD duuuuuuużo brakuje! choć zdarzają się wyjątki:cool:,ogólnie obraz trochę lepwszy niż na ,,zwykłym''HBO no i jeszcze testują może w końcu te testy wyjdą im a szczególnie nam na dobre tylko żebyśmy nie czekali do zimy;)
i ten obraz 4:3(czasami) ale jak dobrze czytam to inni też tak mają?
Pozdrawiam

jery--

New member
Bez reklam
Duże ekrany kupuje sie własnie po to aby mimo pasów po bokach (4/3), lub u góry i na dole (np. 2,35/1) obraz był nadal duży, a nie po to żeby pasów nie było (materiał filmowy jest, był nagrywany w tylu formatach że pasów nie da się uniknąć, chyba że kosztem utraty części obrazu, lub jego deformacji). Pasy w małych telewizorach drażnią i przeszkadzają, ale im większy telewizor tym są mniej uciążliwe.

Szemot

New member
No ale co za radocha gdy masz w przpadku 2.35:1 i 1.75:1 strate 40% ekranu. Rozumiem jak ktośma projektor to może nie ma znaczenia bo wtedy nawet 4:3 sie dobrze ogląda. Ale 37-52 cale to za mała powierzchnia żeby można sobie było pozwolic. Poza tym czy wszystkie kamery którymi kręcą filmy kinowe są w formacie 2.35:1 ??

lepp - SACD odtwarzałem zaróno na DVD jak i na stacjonarnym odtwarzaczu SACD SONY ale w tej chwili Ci nie podam modelu bo to brata a sie wyprowadził.

Po drugie, w jakim filmie na HBO HD miałes 5.1 ?? A jelsi nie pamietasz to zapisz pierwsz który zobaczysz teraz.

jery--

New member
Bez reklam
A co to za radocha jak masz stratę 40% obrazu, lub obraz nienaturlnie porozciągany. Ja tak nie potafię oglądać.
Uważam że lepiej kupić TV o rozmiar większy i nie przejmować sie że pasy nam zabierają część ekranu.

Pozdrawiam

Szemot

New member
Taka radocha, ze ludzie nie kupuja 50 calowych monitorów zeby ogladac 30 cali. Juz wystarczylo CRT kupowanie 30 cali zeby ogladac 26. A pzoa tym Nie wiem czy znajdzie sie choc 5% osob którym bedzie przeszkadzał obraz 16:9 wydzielony z formatu 16:6 ucinajac boki. Ludzie nie zdaja sobie z tego sprawy a to co ma byc widac i tak nie jest w skrajnych bokach wiec jak ktos ma zamiar to przedstawic w formacie 16:9 to nic konkretnego nie traci.

KwaK-0

New member
Czy ktoś wie co się stało z HBO HD ? Od rana nie ma obrazu ani dziwięku - nic znaczy nie ma :). Płakać nie płaczę ale może ktoś wie co jest grane ? skończyli testować czy jak ??

siwy25

New member
KwaK-0 - obawiam się że i nawet płacz nic nie pomoże tu tylko kasa uratować Cię może bo od dziś za HBO HD i FilmBoxy c+ płacić sobie każe:(

KwaK-0

New member
Dobra ale ja mam presitożwy i tam niby filmboxy sa w pakiecie (przynajmniej wg. tego co jest na stronie cyfry), to czemu też ich nie widzę? Jeśli jestem w błędzie to poprawcie mnie.

siwy25

New member
Z tego co pisze na stronie c+ masz rację u ,,prestiżowców'' powinien grać gratis! pisz meila albo dzwoń do BOK niech się tłumaczą!

Do góry