Znajdzie się miły człowiek na porównanie? :)

mdogie

New member
Witam serdecznie!​

Tytułem wstępu - przepraszam, że nie użyje gotowego szablonu do wypełnienia, ale calarz/modele poniekąd przefiltrowane. Potrzebuje Waszej pomocy.

Mianowicie:
Zastanawiam się miedzy trzeba telewizorami, odpowiednio:
  • PANASONIC TX-58DX700E
  • LG 55UH605V
  • SAMSUNG MU6172/KU6400

- 4K pod netflix
- SmartTV
- Konsola(głównie fifa)
- CENA
- NC+

Najbardziej kusi mnie Panasonic(3200 pln) i LG(2400 pln), Samsung(3000 pln) w tym gronie znajduje się jako rezerwa. Może Wy mnie przekonacie do czegoś innego? Z jednej strony jestem prawie gotowy kupić panasonica, ale jako kontrast w jego cenie skompletuje wieszak, soundbar w opcji z LG. Do tego nic nie wiem o Myscreen home w PNS.

Do tej pory użytkowałem 50W805C od Sony, ale telewizor był, w moim odczuciu, fatalny. Trzy telewizory wymienione po zakupie, w dwóch pierwszych tragiczny clouding, w trzecim i ostatni - po pół roku również się pojawił. Android się nie wieszał, ale aplikacje(poza Netflixem) były wykonane rodem z roku 2005. Brak filtrów, oprawa graficzna, czas uruchamiania..

Będę bardzo wdzięczny za wszelkie tipy. Nie chce popełnić drugi raz błędu jak w wypadku Sony.

Pozdrawiam!

Ostatnia edycja:

strazakp

Banned
Jeżeli masz możliwość kupna Panasa i to w takiej cenie nowego to się nie zastanawiaj. Kupuj Panasa! Sam mam ten model od ponad 3mcy i jest OK. Używam do: nc+, konsola Xbox one s (głównie fifa17 i FM6), trochę YouTube. W tv oglądam sporo sportu a głównie żużel i piłka nożna. Tv pomimo 50hz płynność ma super i nie widać braku kynnosci a to za sprawą dobrych uplynniacze jakie zostały zastosowane. Ponadto tv ma ładny wygląd a obsługa jest prosta i bezproblemowa. Owszem firefoxOs jest może ubogi względem konkurencji ale najważniejsze ma (yt, Netflix, player, przeglądarka).
Czerń na bdb poziomie. Brak cloudingu i blandingu. Mnie akurat kosztował ten TV 3500zl i jestem zadowolony.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To w klasie cenowej masz bardzo dobry na VA, 4K,Android -TCL 55c70 za 3299 zł . Z pilotem do Obslugi głosowej .
Masz też extra Thomson 55UC64 za 2850 zł .
Tcl 55p60 ma tez super kontrast 8000:1
Za 2799 zł i pilot gratis.
PHILIPS 55pus6561 za 3599 zł ten ma natywne 100 Hz

Do góry