CORTEZ
New member
Witajcie, poczytałem trochę jakie trendy, ale ciężko mi się określić, bo jestem ograniczony metrażowo i sprzętowo od strony głośników. Aktualnie korzystam z niezbyt chwalonego połączenia amplitunera Yamahy RXV-550 RDS oraz B&W DM309 (fronty), DM303 (monitory) i LCR3 (cetralny). Subwoofera brak, bo po pierwsze nie korzystam aż tak często z KD, po drugie miejsca brak. Pokój w sumie najgorszy z możliwych, ponieważ choć kwadratowy (4,3x4,5 m) to otwarty na kuchnię i przedpokój, w dodatku ze skosem, więc o jakimkolwiek choćby zbliżonym do poprawnego ustawienia głośników można zapomnieć. Ponieważ zależy mi na funkcjach sieciowych, a zwłaszcza radiu internetowym zastanawiam się nad zmianą amplitunera. Z uwagi na powyższe realia nie chcę wywalać niepotrzebnie kasy, więc ostatecznie zastanawiam się nad trójką:
1) Denon AVR-X2000 (powinien lepiej zgrać się z Bowersem, czy się mylę?)
2) VSX-923-K/VSX-528-K (pod resztę klocków Pioneera, ale to słaby argument)
3) a może jednak Yamaha, która ponoć złagodniała? (RX-V675, RX-V775, RX-S600)
Słucham w stosunku: muzyka 80%/reszta 20%
Uprzedzając pytania dlaczego nie kupię porządnego wzmacniacza stereo odpowiadam, że porządne stereo mam w innych pomieszczeniach, w tym konkretnym przypadku od początku był amplituner, mam rozprowadzone pod podłoga przewody do kolumn, więc nie widzę możliwości kompletnego przekonfigurowania systemu, żeby polepszyć parametry audio. Z góry dziękuję za pomoc!
PS. A może po prostu dokupić odtwarzacz sieciowy?
1) Denon AVR-X2000 (powinien lepiej zgrać się z Bowersem, czy się mylę?)
2) VSX-923-K/VSX-528-K (pod resztę klocków Pioneera, ale to słaby argument)
3) a może jednak Yamaha, która ponoć złagodniała? (RX-V675, RX-V775, RX-S600)
Słucham w stosunku: muzyka 80%/reszta 20%
Uprzedzając pytania dlaczego nie kupię porządnego wzmacniacza stereo odpowiadam, że porządne stereo mam w innych pomieszczeniach, w tym konkretnym przypadku od początku był amplituner, mam rozprowadzone pod podłoga przewody do kolumn, więc nie widzę możliwości kompletnego przekonfigurowania systemu, żeby polepszyć parametry audio. Z góry dziękuję za pomoc!
PS. A może po prostu dokupić odtwarzacz sieciowy?