Zmiana soundbara HT ZF9

Tomasss123

New member
Witam posiadam soundbar HT ZF9 + tylne głośniki SA Z9R i zastanawiam się nad wymianą takiego zestawu na coś nowszego ???
Wcześniej posiadałem bar JBL 9.1 i byłem mega zadowolony, ale z uwagi na zmianę mebli, nie mam miejsca na subwoofer o takich wymiarach.

Co sądzicie o sprzęcie Sony ST5000 (lecz to już leciwy sprzęt i bez gwarancji)

Myślałem o zestawie Sony HT A5000 + subwoofer i tylne głośniki albo Samsung Q900D lecz tam znowu występuje boczny głośniki w subwooferze i boję sie, że będzie odbijał bas od ściany.

Subwoofer max szer 25cm i głośniki basowy pasuje aby miał z przodu lub od spodu. Nie wiem jak zagra subwoofer Samsunga co ma głośniki z boku i będzie przy scianie ???

Proszę o poradę w tej kwestii.

Dziękuję j pozdrawiam

Tomasss123

New member
Informacyjnie kupiłem soundbar Sony HT A7000 + subwoofer SA SW3 + tylne głośniki SA RS3S. Co do jakości jest dużo lepiej, a jeżeli w przypadku Sony HT ZF9.
Jeżeli ktoś ma małe pomieszczenie sama belka jest wystarczająca, subwoofer oraz tylne glosniki nie są wtedy potrzebne.

Rozważałem zakupić Sony HT A9000, ale wygląd A7000 bardziej mi przypadł do gustu (nie ma tego materiału z tworzywa sztucznego, które ciekawe jak będzie wyglądało za kilka miesięcy, a o zbieraniu kurzu nie wspomnę) do tego A7000 posiada wyświetlacz na którym mi zależało oraz dotykowe klawisze na obudowie.

Do góry