Złe działanie przeglądarki w L42ET5E.

tomsonis

New member
Witam,
Dzisiaj chciałem oglądać mecz na przeglądarce w podanym wyżej TV i działanie to jakiś koszmar... Wszedłem w przeglądarkę i nawet nie da się wpisać adresu, ponieważ jak kliknę to czekam i czekam, żebym mógł wpisać adres czy szukaną frazę i się doczekać nie mogłem :/ Raz udało mi się, że wyskoczyła mi ta klawiatura na ekranie, ale jak w googlach wpisałem frazę i chciałem przejść do jakiejś stronki to trwało to wieki zanim przeglądarka w ogóle załapała. Później włączyłem i wyłączyłem ten panel z aplikacjami to już nie dało rady coś znaleźć w ogóle czy przed adres www czy google, ponieważ klawiatura nie chciała się wyświetlić na ekranie. Łączę się przez wi-fi z routerem Netgear WGR614 v7 i zasięg w TV pokazuje mi na dwie kreski, a czasami na jedną, ale to już rzadziej. Czy jest jakiś sposób, żeby to usprawnić trochę?? Czy to jest wada tego TV, chociaż czytałem, że niby dobrze miała działać przeglądarka.
Pozdrawiam,
Tomsonis

tomsonis

New member
Właśnie na początku jak chciałem zaktualizować oprogramowanie to musiałem przenieść TV bliżej routera, ponieważ tracił łączność i nie dało rady nic zrobić. Wtedy włączyłem przeglądarkę i normalnie w miarę działała.

sipap

New member
Ten telewizor ma jak najbardziej otwartą przegladarkę. Trzeba wybrać Vera Connect i zdaje się na 3 stronie jest WeB Browser- to jest własnie otwarta przeglądarka. Co do tej szybkości to masz prawdopodobnie słabą"prędkość" internetu i przez WiFi cięzko jest z niego korzystać.Spróbuj może połączyć modem i tv kabelkiem. Może modem stoi za daleko od Tv i dlatego sygnał słaby. U mnie jest w teście 4 kreski i zero klopotów. Oglądam filmy HD i 3D i nic nie tnie.

tomsonis

New member
i chyba zrobie tak, ze przeniose Tv blizej wi fi i zobacze jak dziala. W ogole router stoi nie tak daleko, ale sygnal przechodzi przez 3 sciany wiec troche slabnie.

Do góry