Zielono różowy obraz

legolas

New member
Witam Was serdecznie !!

Mam bardzo wielki problem, który spędza mi sen z powiek i postanowiłem go opisać ponieważ nigdzie nie znalazłem żadnej konkretnej odpowiedzi na mój problem.

Mianowicie chodzi mi o to że jak podpinam Laptopa Asusa poprzez złącze HDMI do telewizora marki Sony Bravia KDL 32 to co jakiś czas czasem co minute a czasem co godzinę robi mi się zielono różowy obraz i jedynym ratunkiem jest wyciągnięcie kabla hdmi i ponowne go podpięcie.

Laptop jest zaopatrzny w procesor Core i3 kartę Ati HD 5470 a wszytkim dowodzi windows 7 64 bit profesjonal. Windows jest na bieżąco aktualizowany jedynie SP 1 nie wgrywałem bo różne opinie są na temat faktycznych jego poprawek.

Kabel HDMI jest marki sony i praktycznie cały czas jest podpięta na nim konsola, lub tuner cyfry i nie dzieją się wtedy żadne cyrki. Oczywiście testowałem też na innch kablach HDMI ale problem jest ten sam. Laptopa testowałem na innych telewizorach Samsunga i problemu nie było.

pablo09

New member
Od pewnego czasu mam ten problem z tunerem Ariva 100E. Zielono różowy obraz i brak reakcji na pilot. Pomaga mi tylko reset tunera. U mnie jak na razie stało się tak tylko dwa razy,ale jak raz się coś zdarza to pewnie w przyszłości się powtórzy. Również jestem ciekaw co to może być.

nordof

New member
Myślę,ze wina jest po stronie soniacza. Mam kdl 32 calową serii s i te same problemy. Nawet w nowych softach do telewizora sony coś pisze o poprawie wspólpracy po hdmi i ^pink^ kolorze.

pablo09

New member
To chyba nie to bo ja mam plazmę Panasonic. Ten różowy obraz miałem przy tunerze satelitarnym,a przy podłączonym Patriot nic takiego nie zaobserwowałem.

Do góry