Zestaw stereo do pokoju ~ 20m2 do 2000zl.

jodzet1

New member
Witam.
Chciałbym zakupić do pokoju 20 m2 jakiś sprzęt grający. Niestety zupełnie nie ogarniam tematu.
Interesuje mnie jakiś sprzęcik z możliwością podłączenia pod tv ( samsung seria f7000) oraz konsole playstation 4. Wymogiem dla mnie jest również posiadanie bluethootha w celu odtwarzania muzyki przez smartfona na androidzie. Co polecacie w kwocie nieprzekraczającej 2000zł (a najlepiej 1200-1500:))? Wieża? Soundbar? Wzmacniacz+głośniki? Jestem otwarty na propozycje :)
Pozdrawiam

fred23

Member
używany sprzęt wchodzi w rachubę ?? dokładniej ampli , a kolumny nowe np

no i dopisz do jakiej muzyki , chodzi o gatunek / gatunki

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jeśli gównie do TV i konsoli to może być soundbar np. Harman Kardon SB 26 lub z bluetooth-em JBL Authentics L8. Jeśli zależy Ci jakości w muzyce to szedłbym raczej w klasyczny zestaw wzmacniacz + kolumny. Tylko w tym budżecie nie będzie łatwo.

SDman

Banned
Jeśli gównie do TV i konsoli to może być soundbar np. Harman Kardon SB 26 lub z bluetooth-em JBL Authentics L8. Jeśli zależy Ci jakości w muzyce to szedłbym raczej w klasyczny zestaw wzmacniacz + kolumny. Tylko w tym budżecie nie będzie łatwo.

Witam,
może dać radę, BC Acoustique EX-222.1 + Wharfedale Diamond 10.0 w jednym sklepie, kolumny
są w promocji ale i tak potargować można.
Zestaw rozgromi wszystko do 2tyś. co nie jest wzmacniaczem i kolumnami.

Jest już namiastką dobrego audio, a do tego mega nowoczesne, dające również
furkę na przyszłość do zmiany kolumn oraz oczywiście okablowania.

Pozdr.

collider

New member
Bez reklam
używany sprzęt wchodzi w rachubę ?? dokładniej ampli , a kolumny nowe np

no i dopisz do jakiej muzyki , chodzi o gatunek / gatunki

To juz lepiej nowy ampli a uzywane kolumny. Jednak w kolegi przypadku sugerowalbym soundbar JBL SB 350 lub z tanszych Panasonic SC H 680. Mozna tez sprobowac z wieza stereo np. Pioneer X HM72 lub starszym modelem X HM 81. Oczywiscie w przypadku wiez warunkiem jest wyscie analog audio w telewizorze.

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Witam,
może dać radę, BC Acoustique EX-222.1 + Wharfedale Diamond 10.0 w jednym sklepie, kolumny
są w promocji ale i tak potargować można.
Zestaw rozgromi wszystko do 2tyś. co nie jest wzmacniaczem i kolumnami.

Jest już namiastką dobrego audio, a do tego mega nowoczesne, dające również
furkę na przyszłość do zmiany kolumn oraz oczywiście okablowania.

Pozdr.

EX-222.1 jak najbardziej. Diamond 10.0 to raczej bym sobie odpuścił. Lepiej trochę dołożyć i kupić Diamond 10.2 lub lepiej Monitor Audio BX2.

jodzet1

New member
Wiele osób poleca własnie te koluny Jamo. Coś w nich musi być;).
Do tego jakiś wzmacniacz/ampli. Co polecacie? Koniecznie z bluethoothem + możliwością podłączenia konsoli ps4 oraz tv samsunga serii f7000.

SDman

Banned
EX-222.1 jak najbardziej. Diamond 10.0 to raczej bym sobie odpuścił. Lepiej trochę dołożyć i kupić Diamond 10.2 lub lepiej Monitor Audio BX2.

Słuchałeś czy po rozmiarach wnosisz? Z tym wzmacniaczem na początek mogą zaskoczyć i to
bardzo. Energia jaką ma wzmak jest świetnie kontrolowana przez maluchy.
Ale nie upieram się tylko budżet nie za wielki więc pole manewru na kolumnach minimalne.

Wiele osób poleca własnie te koluny Jamo. Coś w nich musi być;).

Witam,
tak coś jest, to takie Amerykańskie Altusy ;-).

Pozdr.

Ostatnia edycja:

jodzet1

New member
Nie. Rozbudowy w planach nie mam. Warunków w mieszkaniu również.
Dlatego zostaje przy głośnikach Jamo s626. Będę musiał ciut więcej kasy dorzucić chyba... Kolumny ~ 1200-1300 zl. Powiedzmy,że ampli/wzmacniacz w kwocie 1000 zl. Coś sensownego jest?

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Słuchałeś czy po rozmiarach wnosisz? Z tym wzmacniaczem na początek mogą zaskoczyć i to
bardzo. Energia jaką ma wzmak jest świetnie kontrolowana przez maluchy.
Ale nie upieram się tylko budżet nie za wielki więc pole manewru na kolumnach minimalne.
Pozdr.

Mój kolega ma mini wieże z Diamond 10.1 i kiedyś do mnie przyniósł i podłączyliśmy wtedy pod mojego Music Hall-a a35.2 i szału nie było. Moim zdaniem nie były w stanie nagłośnić mojego pokoju 18-19m2 dlatego zasugerowałem większe. 10.0 to raczej tylko na tyły do kina domowego.

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nie. Rozbudowy w planach nie mam. Warunków w mieszkaniu również.
Dlatego zostaje przy głośnikach Jamo s626. Będę musiał ciut więcej kasy dorzucić chyba... Kolumny ~ 1200-1300 zl. Powiedzmy,że ampli/wzmacniacz w kwocie 1000 zl. Coś sensownego jest?

Ja bym się nie pchał w Jamo. Owszem ładnie wyglądają i narobią dużo hałasu, ale jakościowo w podobnym budżecie można lepiej. Jeśli chcesz podłogowe to np. Melodika BL30 (1500zł) + do tego Pioneer A10(albo A20) lub Denon PMA-520AE. Do tego możesz kupić Fiio D03 lub Fiio D07 i wtedy zepniesz wzmacniacz z blu.

jodzet1

New member
Czytając parę aukcji doszedłem do wniosku, że warto dołożyć troszkę kasy i kupić coś lepszego. Np zestaw ampli YAMAHA RX-V477 + JAMO S626 lub ampli PIONEER VSX-529 z tymi samymi kolumnami. . Jednak funkcje sterowania przez aplikacje android czy łączenia przez spotify warte są dopłaty chyba.
Oba zestawy w identycznej cenie- 2849. Warto? Kobieta mnie zabije, ale zakupu nie powinienem żałować raczej:).
Co sądzicie o tych zestawach?

Do góry