zestaw pierwszego kina domowego.metlik w głowie

gacek882

New member
witam wszyystkich. Przeglądam forum od dłuższego czasu całymi dniami i nadal nie wiem co wybrac. A mianowicie : budżet początkowo byl do 2000zl ale juz podnioslem po poczytaniu forum do 3000zl i wolał bym go już nie przekraczać i najlepiej jak by dało rade chociaż ampli kupic w ratach albo kolumny.
pokój do nagłośnienia 20m2 i dość sporo mebli(duża szafa,komoda,duże łóżko ,stolik i dwa fotele)
sprzęt głównie ma być używany jako kino domowe w 90procentach do filmów i może troche konsola,filmy głównie z 'n' i komp może w przyszłości BD i sub .
moje typy to:
-denon 1612/11
-onkyo 579/509 (608/609) a le to juz troche cena nie taka)

z kolumn to:
-QQ5000
-jamo 506/606

chodzi mi głównie o efekty w kinie domowym. i jak byscie mogli jeszcze jakies sprawdzone i w przystępnych cenach sklepy bo puki co sprawdzałem na ceneo. dodam ze jestem z okolic szczecina. prosze pomóżcie cos wybrac:blagam:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jeśli główne wyzwanie na kino - to Denon + Jamo 606 i będzie naprawdę extra. Dobrze że podniosłeś kwotę. Zresztą popytaj Blackninja o kwestie cenowe.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Raczej to Twoja ocena.
Denon ostatnio zdecydowanie podniósł swoje notowania właśnie w kinie domowym z uwagi na wyposażenie serii.

gacek882

New member
dodam jeszcze ze nie mam mozliwosci odsluchu bo w noim rejonie chca za taka przyjemnosc 200zl. a bylem wczoraj w sklepie nie dla idiotow i w satu.. i tam rownież nie da rady

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Napisz do Blackninja on już na setki super porad właśnie gdy ktoś nie mam możliwości odsłuchu. Ma spore uznanie wśród użytkowników. Zobaczysz co Ci napisze.

diuczysko

New member
Bez reklam
Myślę, że w tym budżecie sprzęt wybrałeś dobrze, rozważ jeszcze możliwości ustawienia jamo 606 (boczny woofer), ewentualnie w tej samej cenie masz jamo 506 + sub 210.

gacek882

New member
wsumie od ściany moge je odsunąć o jakies 40cm do przodu i bocznie od sciany beda koło metra to chyba wystarczy czy jeszcze cos musze wiedziec na temat ich ustawienia??

Ostatnio edytowane przez moderatora:

gacek882

New member
a jak wypada te onkYo 579 a nawet 608 tez sa w podobnej cenie w porównaniu do denona?

Ostatnia edycja:

mors111

Active member
Bez reklam
Onkyo 579 ma radio internetowe , obsługuje też DLNA , ma więcej wejść od Denona ( tutaj tylna ścian a wygląda bardzo ubogo ) 2x optyczne + 2x coaxialne ( w Denonie 1+1 ) , ma wyście na drugą strefę ( po głośnikach jak i sygnale - fajna sprawa jak sobie od początku dobrze kable rozmieścisz , to jeden ogląda film , a drugi słucha radia ( może też być internetowe ) w drugim pokoju , a wszystko z tego samego sprzętu

Denon , no cóż , ma lepszy dźwięk w stereo ( myślę , że w kinie oba będą na podobnym poziomie ) , ale brak mu nowinek , no i ma też o 100W słabszy zasilacz od 579-tki ( 460W vs 360W )

608 , to starszy , ale wyższy model ( nowy odpowiednik to 609 )

Ostatnio edytowane przez moderatora:

piczon

New member
kolega widze z mojej miesciny ;), tez odbilem sie od audiofila tymi 2 stowami :) Nie narzekaj na media i saturna, w media mlody koles jest i w tym tygodniu podlaczal mi 3 razy zestaw o ktory go prosilem (dali concept + harman kardon 260 oraz denon 1912. W saturnie maja takiego pilota ze wiekszosc glosnikow na tym ich pseudo odsluchowym miejscu moze Ci puscic i wcale nie robia krzywych min - idz i sprawdz. Co do denona to dla mnie dziwne to sterowanie, a parametry to chyba w tej kwocie wszystkie sprzety maja zblizone. W dobrych pieniadzach mozna kupic HK 165 (sam celuje) ,jedynie szkoda ze nie ma radia internetowego ale generalnie jest wszystko co potrzeba (chyba ze potrzebujesz 7.1) pozdro i powodzenia

bartusbar

New member
ja też długo szukałem i wybór padł jednak na Onkyo 609. Zastanawaiłem się jeszcze między Pionierem vsx-921 lub Denonem. Kupiłem w sumie w ciemno i jestem mega zadowolony. Jak dobrze poszukasz to takie Onkyo dostaniesz juz za niecałe dwa tysiaki. Z Denona zrezygnowałem właśnie z powodu bardzo skromnej w porównaniu z innymi tylnej ścianki. Ponadto do Onkyo wystarczy dokupić kartę wi-fi od TP-Linka za 30 zł i masz bezprzewodowy dostęp do radia internetowego i DLNA. Nie wiem tylko czy dobrze dobrałem głośniki - WHARFEDALE DIAMOND 10.6 (to też był zakup w ciemno) - tutaj takie pytanie napiszcie czy to był dobry strzał czy może lepiej trzeba było kupić JAMO 608. Przy Twojej kasie brałbym chyba ONKYO 609 plus JAMO 606(głośniki na raty) :) Wyjdzie w sumie trochę więcej ale warto jeśli to zakup na lata.

gacek882

New member
doradzcie mi konkretnie co wybrac denon 1612 ,onkyo 608 bądź ewentualnie 609. i jak bardzo sie różni 608 od 609 prócz ceny

Ostatnia edycja:

gacek882

New member
a pozatym znaczaca jest różnica miedzy 608 a 609 bo w cenie 608 mozna dostac denona1612 a jednak 608 to niby juz wyzsza klasa

Do góry