zestaw nie tylko do kina

robus1974

New member
Planuje zakup takiego zestawu:yamaha bds671,rxv571 jamo s608hcs3,sub300 do pokoju 20m2,czy to dobry wybór?będą filmy(również 3D),będzie też sporo muzyki(depeche mode,metallica,prodigy i wiele,wiele innych)możliwe że jakiś gramofon jak zostanie jakaś kasa z remontu.jakieś rady?

robus1974

New member
masz połączone te głośniki w bi-ampingu?w przyszłym tygodniu będę kupował sprzęt i ciągle się zastanawiam nad możliwymi konfiguracjami,raczej będzie to zestaw taki jak na wstępie(i tak przekroczyłem limit kasy ustalony z żoną,he,he...można by ewentualnie jeszcze go rozciągnąć ale w poniedziałek musiałbym złożyć papiery rozwodowe,he,he..)

martbdg

New member
Tak jamo podpięte w bi amp.
BTW piszesz, że sprzęt będzie grał w pomieszczeniu 20m2..mój gra w 25m2 bez suba i 608 wystarczają..basu jest wystarczająco :) Odpowiednia konfiguracja to połowa sukcesu.

robus1974

New member
Czyli suba można sobie darować?to było nawet dobrze,bo po pierwsze tysiąc w kieszeni,po drugie nie miałem pomysłu gdzie go postawić.Dzięki!to bardzo pomocna rada(zaoszczędzoną kasę można przeznaczyć np. na lepszy wzmacniacz.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
to myślę że kierunek na :
Harman 260 + kolumny MA M6 + BD
Marantz 5004 + kolumny Dali Concept
- o szczegóły podpytaj Blackninja

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Blu tanie dobre i szybkie to Panas. Większość kwoty powinny pochłonąć dobre kolumny i to co zostanie to amplituner.

robus1974

New member
może się pochwalę,po wizycie w sklepie(nie MM ani tym podobne)stanęło na takiej konfiguracji:Jamo606hcs3 + sub250;Denon AVR1611;DBP1611UD;DP-300F.To tyle,jak będę miał wszystko odpalone to dam znać czy jestem happy.Dzięki i pozdrawiam wszystkich.

martbdg

New member
Czeka Cię długa i żmudna konfiguracja Denka :) Mi to zajęło parę dni "docieranie" mojego zestawu..i dziś to już jest poezja majstersztyk :) Płyt dM remasters słucha się cudownie :)

robus1974

New member
Postanowiłem trochę odświeżyć temat,minęły prawie dwa lata od czasu jak używam mojego zestawu i wygląda to tak:kino domowe bardzo dobrze-pasuje mi dźwięk,mnogość ustawień i regulacji pozwala sprawić że naprawdę jestem zadowolony(bo przecież o to chodzi)ale nie ma róży bez kolców;w stereo jest niestety do d--y:-(,z gramofonu miała być bajka a jest raczej poniżej średniej(miałem kiedyś decka z kasprzakaM9115 podłączonego do radia amator2 do tego kolumny polskie sprzed 30lat,nawet nie wiem co to za model był-dwa niskie tony 16cm + wysoki chyba wstawiłem tam kopułki tonsila i pomijając zakłócenia i szumy wynikające z taśmy grało to lepiej).Tak samo jeśli chodzi o płyty CD z odtwarzane z blu- raya.Bardzo mnie to gryzie i wręcz wkur--a:x.W związku z tym moje pytanie:czy jeżeli podłączę do wyjścia preout wzmacniacz i odpowiednio skonfiguruję da to jakiś pozytywny efekt?i czy da się to skonfigurować?rozważałem model denonaPMA-720AE-powód?-wzorniczo,pilotowe podobieństwo,wiem że to nie powinno być wyznacznikiem ale te cechy są bardzo ważne.czy ewentualnie jakaś końcówka mocy na ten preout-tylko to już są większe koszty.Proszę o jakieś rady,najlepiej kogoś kto ma podobną konfigurację.

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Przede wszystkim avr1611 nie ma pre-out. Tak się składa, że też mam ten amplituner i wzmacniacz PMA-720. Oczywiście stereo nieporównywalnie lepsze na wzmacniaczu. Tylko moim zdaniem sporym ograniczeniem będą Jamo 606. Do filmów się nadają, ale w stereo wypadają już słabo.

robus1974

New member
Jak to nie ma preout?to wyjście z tyłu opisane preout jest do czego?stąd też moje pytanie czy to można skonfigurować?w instrukcji pisze że to dodatkowe przednie głośniki.Jeśli masz taką konfigurację to jak robisz z przednimi głośnikami?przepinasz je raz tu raz tu?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Z tego co kojarzę to jest pre-out pod podatkowe fronty lub dodatkowe surround(nie jest to jakie typowe pre out pod wzmacniacz czy końcówkę mocy) .Musiałbyś mieć też wzmacniacz z wejściem main in. Denon 720 tego nie ma. Jakbyś podłączył pod wejście aux musiałbyś regulować osobno głośność amplitunera i osobno wzmacniacza. Ja przepinam kable, mam założone banany więc trwa to chwile. Możesz też zastosować dzielnik Beresford .

robus1974

New member
Teraz już więcej mi wyjaśniłeś,dzięki wielkie.chociaż miałem nadzieję że to da się rozwiązać. Przepinanie kabli to w sumie najprostsze ale bardzo niewygodne rozwiązanie.Muszę to przemyśleć.Pozdrawiam.

mateo85

New member
Podłącze się do tematu mam podobne wymagania pokuj ok 20 m. kupiłem juz ampli denon avr 1912 i szukam do niego zestawu kolumn mam do wyboru qq5000 .klipsch f1 set z subem(używane) oraz wharfedale dx 1 , ,tannoy hts 101. Teraz pytanie które z nich zagrają najlepiej ? 60% film/tv, ,mecze 20% muzyka w większości elektroniczna 20% gry ps3.

Wysłane z mojego GT-I9300

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Wybrałbym F1 tylko pytanie czy są w dobrym stanie. Jaki sub? Klipsch SUB-10? Ewentualnie QQ5000, ale do nich też musiałbyś dokupić suba.

mateo85

New member
Klipsch f1 mają 3 lata typ pisze ze są w idealnym stanie na fotkach tez jest ok sub jest klipsch 10http://www.adverts.ie/2627255 . Nie wliczając suba czy są one dużo lepsze niż qq5000? Nie mam szans odsłuchu kupuje przez neta mieszkam w Irlandii.

Wysłane z mojego GT-I9300

Do góry