Zestaw KD z małymi głośnikami do 3000

GuenH

New member
Witam,

Chce kupić kino domowe 5.1 do salonu ok 30m2. Ze względu na układ salonu potrzebuje wybrać zestaw z małymi głośnikami, kolumny odpadają. Standardowej wielkości SW jest akceptowalny ;) Soundbary odpadają.

Głośniki frontowe będą stały na szafce pod telewizorem, natomiast satelity mają wyprowadzone kable u góry pod sufitem. Wiem, że to nie jest poprawne ale tego już nie zmienię.

Główne wykorzystanie KD to filmy/seriale, gry na konsoli i okazjonalne słuchanie muzyki. Głos z różnych źródeł będzie szedł przez tv LG C9. Wszystkie źródła podpięte są do TV za pomocą kabli HDMI.

Jak przeglądałem internet to znalazłem polecany zestaw amplituner Yamaha htr-2071 i głośniki do zestawu Yamaha NS-P20 lub NS-P41. Wiem, że amplituner i głośniki nie są już tak dostępne (zakładam, że jakiś czas temu zostały wycofane z rynku, ponieważ Yamaha wprowadziła nowy zestaw z głośnikami kolumnowymi) ale udało mi się jeszcze znaleźć dostępne osobno.

Jak zacząłem przeglądać forum to zauważyłem, że proponujecie inne zestawy. Postanowiłem się poradzić czy może jest coś lepszego co możecie polecić czy iść w ten zestaw? Chciałbym coś co da dobry dźwięk przestrzenny, a do muzyki dobre stereo.

Będę wdzięczy za wszelkie porady.

Pozdrawiam

Wysłane z mojego SM-A515F przy użyciu Tapatalka

Do góry