Zestaw do pokoju 24m do 3 tyś zł.

oki14

New member
Witam

Jestem posiadaczem kina z amplitunerem Yamaha HTR-5630 i kolumn Eltax . Chciałbym zmienić juz lekko wysłużony sprzęt. Amplituner powinien mieć minimum 4 HDMI gdyż w plazmie Samsunga 50 cali tylko dwie sztuki. Kiedyś się wydawało że wystarczy ale doszło PS3 Cyfra Hd itd i przełączanie zaczyna być uciążliwe. Napisze jeszcze , że wysokość amplitunera maksymalnie 170mm. Czytając dokładnie forum zauważyłem że prawie wszyscy polecają Onkyo tx-sr608 u mnie ten model odpada ze względu wymiarowych . Zainteresowany jestem modelami Yamahy RX-467 lub RX-567 i kolumnami jamo S606.
Wolałbym kupić model RX-467 bo tańszy i nie potrzebny mi 7.1. Proszę o opinie czy mój wybór jest trafiony . Zestaw Jamo s 606 jest ładny stylistycznie i podobno gra też nieźle , natomiast mało jest tematów o amplitunerach Yamahy wszędzie tylko Onkyo .

schwarz

New member
Kolego to zmień szafkę. Jak wsadzisz tam mniejszy ampli to i tak go upieczesz bo wejdzie na styk. Ampli musi mieć trochę miejsca. Już nie mówię o 10cm ale chociaż ze 4-5cm. Na twoim miejscu wziąłbym np Pioneera VSX-920 + Jamo S606HCS3. Uniwersalny sprzęt. Na Allegro widziałem zestawy w tej cenie. Na temat Yamahy nic nie wiem a Onkyo 608 owszem ale jest dosyć drogie i do muzyki się nie nadaje.

Krzych_c

New member
Nadaje się Onkyo 608 do muzyki, nadaje...Natomiast Yamaha 467 gra płasko, mało dynamicznie . Kup ( odsłuchaj, wypożycz ) lepszy, droższy amplituner, podłącz pod te Eltaxy, i sprawdź jak zagrają. Czemu chcesz zmieniać kolumny skoro potrzebujesz tylko HDMI ? Może się okazać że zamienił stryjek siekierkę na kijek:)

Do góry