Serdecznie witam peter84k,
Chyba nikt nie bedzie wiedzial jaki telewizor spelni Twoje wymagania. Bo sa one Twoje, dla kazdego te wymagania beda inne, np. tylko jakosc, tylko cena, najlepsza jakosc-do umiarkowanej ceny itd. Wydaje mi sie ze najrozsadniej zrobisz jak sam wybierzesz sie do sklepu i ocenisz co Tobie odpowiada i ile musisz za to zaplacic i wtedy czy na to Ciebie stac

.
Czytajac watek o PV70 jednym sie podoba obraz, drudzy sa zawiedzeni juz po tym moza zauwazyc ze trudno o ogolny obiektywna ocene dla wszystkich, chciaz pewnie znajda sie modele uniwersalne ale tylko wtedy gdy cena nie bedzie brana w ogole pod uwage.
Nie zachecalem do czekania jednak na wakacjach ma sie pojawic 42" FULLHD od panasa (tez ok. 8k zlociszy), moze to jest wlasnie Twoj wybor. Pioneer mnie zachwycil jak bylem przed kupnem swojej plazmy ale mam za chudy portfel. Z duzym zaskoczeniem przyjalem obraz generowany przez Philipsa 50" modelu nie pamietam, cena zaraz bardzo szybko sciagnela mnie na ziemie 15k zl.
Jako uzytkownik PV45 moge powiedziec jedno, jestem w pelni z niego zadowolony. Bawiac sie ustawieniami stwierdzilem ze mozna wycisnac z niego jeszcze wiecej niz na ustawieniach standardowych i nie zawsze "poprawiacze obrazu" wnosza rzeczywista poprawe obrazu, odbywa sie to za zwyczaj kosztem czegos m.in. ostrosci.
Pzdr. (C)G