Zdaję się na waszą wiedzę i doświadczenie.

D

Deleted member 121090

Guest
No gubię się w natłoku propozycji. Szukam playera. Posiadam zestaw kina domowego z formatami HD i TV Panasonic VT30. Mam już odtwarzacz BD. Szukam uzupełnienia tego systemu. Najchętniej zamknął bym się w kwocie 1000zł. Ważna jest dla mnie prostota obsługi. Mógłbym wydać więcej gdyby player miał możliwość odczytu płyt 3D ale niekoniecznie. Sam odczyt BD mnie nie interesuje bo już mam. 1000zł nie jest nienaruszalną granicą. Jeśli warto to mogę wydać więcej. Co byście mi polecili?

wrx

New member
Bez reklam
Wiesz, tez wczoraj przejrzalem oferte i jakos na placu zostaly Popcorn C-200 i HD Dune Duo.
Nie potrafie powiedziec dlaczego te, ale mam wrazenie, ze sa najfunkcjonalniejsze.
Pytam w innym watku, ktory lepszy i dlaczego, ale na razie zero odpowiedzi...

Kijek1

Member
Szukam playera. Mam już odtwarzacz BD. Najchętniej zamknął bym się w kwocie 1000zł. Ważna jest dla mnie prostota obsługi. Sam odczyt BD mnie nie interesuje
Według tych wymagań to bym polecił zwykłego playerka który łyknie większość formatów.Np. takiego jak sobie sprawiłem (tvix slim). Cała moja kolekcja w HD na nim poszła (720p House, Spartakus itp pliczki po 1gb, filmy 720p i 1080p pliki po 4-10gb, Batman i Avatar po 40gb i inne). Kolega pisze że coś prostego, bez BD. Z innych prostych to jeszcze Ariva 310, HiMedia, Asus. Wszystkie mają najważniejszą funkcję: ODTWARZAJĄ filmy w większości formatów.

A ten nowy Xtreamer Ultra? Może już ktoś ma i korzysta. Co prawda cena sporo wyższa ale z opisu nie wygląda to źle.

j.w. miał być prosty, a kombinujesz;) Xtreamer Ultra to bardziej komputer HTPC (Intel Atom oraz układ NVIDIA ION 2) niż prosty player.

D

Deleted member 121090

Guest
To prawda. Podobno też dosyć długo startuje. Ale można go ustawić żeby startował od razu jako player z XBMC. A do tego pełna przeglądarka i mini klawiatura w komplecie. A jak człowiek już się trochę nauczy obsługi to wtedy można już z takim cudem sporo zrobić? Jeśli chodzi o same playery to też zastanawiam się nad Dune Smart, A210 i może być niezły Xtreamer Prodigy.

D

Deleted member 121090

Guest
Jeszcze jednom zapytanie. Czy są playery które mają dwa wyjścia HDMI? Bardzo by mi to ułatwiło sprawę. Mógłbym jedno puścić bezposrednio na TV a drugie pośrednio przez amplituner. Mógłbym w ten sposób poprawić nie tylko dźwięk ale i obraz. Czy może w przypadku takich urządzeń nie jest to już konieczne? Same przyzwoicie skalują materiał do 1080p?

Do góry