zamiennik dekodera nc+ multiroom

ruszko1

New member
Witam

Jako ze jestem zielony w temacie a przeglądanie forum nie trafilem na odpowiedz na moje pytanie postanowilem napisac nowy wątek.

Jestem posiadaczem pakietu platinium nc+ z multiroom premium (czarny turbobox+ bialy zwykly dekoder) i mam zamiar w koncu je wymienic bo czas dzialania ich i pilotow do nich to jakas paranoja.
I teraz prosze o pomoc w wyborze dekoderow ktore beda obslugiwac obie karty(N nie NC+) i beda dzialac duzo lepiej niz te fabryczne.
Nie wiem czy wogole jest to mozliwe ale na w innych watkach jest mowa o jakis "modułach" lub jakis wejsciach w tv
A moze ktos ma na to inny sposob

Pozdrawiam i licze na pomoc

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Jeżeli się nie mylę ale karty które są w obu Twoich dekoderach są sparowane ,tzn programowo przypisane do konkretnego dekodera z którym działają ,po prostu jeżeli je wyciągniesz i włożysz do innego dekodera działać nie będą .Pewną szanse dają stare aktywne karty cyfry + które nie są parowane i w takim przypadku trzeba moduł Aston i dekoder z gniazdem CI ,lub telewizor z wbudowanym dekoderem satelitarnym i gniazdem CI

ruszko1

New member
cholera;/ a masz moze jakas wiedze na temat oprogramowania ktore mozna wgrac zamiast fabrycznego aby dzialalo szybciej bo tych to praktycznie nie da sie uzywac

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Jeżeli się nie mylę ale karty które są w obu Twoich dekoderach są sparowane ,tzn programowo przypisane do konkretnego dekodera z którym działają ,po prostu jeżeli je wyciągniesz i włożysz do innego dekodera działać nie będą .Pewną szanse dają stare aktywne karty cyfry + które nie są parowane i w takim przypadku trzeba moduł Aston i dekoder z gniazdem CI ,lub telewizor z wbudowanym dekoderem satelitarnym i gniazdem CI

Na 100% tak jest jak piszesz...

przemko77

Well-known member
Bez reklam
A znalazlem cos takiego na allegro ktore wydaje sie byc alternatywa na moj problem. Czy ktos wie cos na ten temat

nBOX BSKA ENIGMA2 8.6 PILOT UNIW NC+ JAMICON G-6MC (5013207022) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

I co zrobisz z tym dekoderem ?

Podejrzewam że masz abonament ,dopóki Ci się umowa nie skończy raczej nic nie zdziałasz .Po zakończeniu umowy możesz sobie wziąć od nich nowy dekoder np.wifi box lub wifi premiumbox

Jest jeszcze jedna opcja - kupić moduł CAM nC+ Mix (189zł ) moduł jest na własność, wybrać sobie abonament(umowa na 12 miesięcy) i kupić dekoder na wolnym rynku ,to jest rozwiązanie najbardziej kosztowne ale najlepsze ponieważ wybierzesz sobie dekoder jaki będziesz chciał

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Na mój gust obecnie niczego nie wykombinujesz .Dokończ umowę - jak będziesz przedłużać wytarguj obniżkę na abonamencie - da się to zrobić tylko musisz być stanowczy
Wtedy weź sobie od nich najnowszego wifi Boxa ,albo premium wifi-boxa (najem 5 zł miesięcznie)

Do góry