Zamiana zestawu 5.0 na 2.1

lucast1989

New member
Witam,
w związku ze zmianą miejsca zamieszkania, całkowicie inną bryłą salonu jak i brakiem czasu na oglądanie filmów, jestem zmuszony trochę przebudować mój sprzęt i tutaj moja prośba do Was o pomoc

Posiadam:
- amplituner Onkyo TX-NR646
- zestaw kolumn Dali ZENSOR 7/1/VOCAL

Zastanawiałem się nad pozostawieniem amplitunera + zensory 7 i dokupić do tego dali sub e-12f
Da mi to w miarę dobry odsłuch muzyki rożnego gatunku jak i koncertów ?

Czy spróbować całkowicie to sprzedać i uderzyć w coś innego?

Rafal7

Banned
Sprzedaj amplituner, sprzedaj resztę
Zostaw fronty i kup wzmacniacz stereo plus sieciowiec
Ewentualnie kup amplituner stereo.

Rafal7

Banned
Najpierw podaj kwotę, z czego słuchasz muzyki, jakie funkcje chciałbyś mieć w urządzeniach
Tez miałem kino i przeszedłem na stereo.

lucast1989

New member
Kwota 4000 zł, muzyka spotify, pliki flac poprzez usb i telefon, youtube, koncerty z lapka na TV,

Ogólnie lubię jak jest dobry bas ale i też odpowiedni hałas, mój obecny zestaw kolumn dopiero dawał radę przy opcji all channel stereo, przy stereo Dali 7 dla mnie osobiście dramat, lecz to pewnie wina ustawień itd.

Odnośnie funkcji to łączność Wi-Fi, Bluetooth, port USB, HDMI to podstawa

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Kolumn trochę szkoda sprzedawać ,bo są niezłe .Faktem jest że nie nadają się do "robienia hałasu " ale to chyba zaleta .Gdyby zostały te kolumny dobry byłby wzmacniacz o "twardszym brzmieniu" np.Denon
Natomiast jeżeli brzmienie kolumn Ci nie odpowiada ,np.są "za grzeczne" to warto się bliżej przyjrzeć głośnikom Klipsch

lucast1989

New member
Kolumn trochę szkoda sprzedawać ,bo są niezłe .Faktem jest że nie nadają się do "robienia hałasu " ale to chyba zaleta .Gdyby zostały te kolumny dobry byłby wzmacniacz o "twardszym brzmieniu" np.Denon
Natomiast jeżeli brzmienie kolumn Ci nie odpowiada ,np.są "za grzeczne" to warto się bliżej przyjrzeć głośnikom Klipsch

tzn jeżeli grały 5.0 w opcji all channel stereo to nie mam im nic do zarzucenia jest naprawdę nieźle, w kinie też sobie świetnie radzą, lecz dając opcję 2.0, gdzie grały tylko Zensory 7 to dla mnie jest to stanowczo za mało, po prostu brak basu

lucast1989

New member
Sprzęt mam około półtora roku, trochę na niego wydałem i też nie chciałbym całości sprzedać,

Może problem rozwiąże podpięcie Dali 7 pod jakiś dobry wzmacniacz bądź amplituner stereo

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Na sto procent podpięcie kolumn pod wzmacniacz zmieni wszystko.

Z pustego ,to i Salomon nie naleje .Jeżeli kolumny są słabe(same w sobie) lub słabo przetwarzają bas to i magiczne słowo wzmacniacz nie zmieni - ale oczywiście można spróbować .Kolumny Dali słuchałem kilkakrotnie ,różne modele i zawsze brzmienie mi się podobało .Było ciepło w brzmieniu ,elegancja i taki nie narzucający się przekaz - lubię takie klimaty .To ze kolumny nie ładują bez sensu basem ani nie przestawiają ścian w pokoju ....no cóż taki ich urok :krol:

Do góry