Zamiana plazmy

kazanek

Member
Witam
Zwracam się do Was z następującym problemem . Obecnie użytkuje plazmę jak w podpisie i poza kilkoma małymi mankamentami jestem z tego TV zadowolony . Jednak ostatnimi czasy TV chodzi dziennie po 12h a nawet dłużej . Zastanawiam się nad zmianą plazmy na jakiegoś leda w cenie 3-3,5 . Odległość z jakiej oglądamy to 2,5m . Ja głównie filmiki i sport , dzieciaki wiadomo , małżonka różne takie seriale ... Mamy rolety więc zaciemnienie to nie problem . Głównie zależy mi na jakości obrazu i czerni w filmach . Nie gram na TV , posiadam odtwarzacz plików , BD . Sygnał Cyfra+ , kilka kanałów HD , za jakiś czas kablówka Inea . Z 3D do tej pory nie korzystałem (poza kinem) więc nie bardzo się orientuje ale powiedzmy że mogłoby być . Nie musi mieć WiFi wystarczy ethernet .
Ze względu na dotychczasowy ekran skłaniam się ku 46'-47' . Wiem , że szału nie kupię za taka kwotę ale czy uda mi się uniknąć porażki migracyjnej ?
Z tego co wyczytałem to rozważam :
PHILIPS 46PFL5507 (6007 to chyba tylko 42')
PANASONIC TX-L47ET5
Sharp LC-46LE730
Toshiba 46TL933/939

Z góry dziękuje za wszelkie sugestie .
Pozdrawiam

Karpaj

New member
Bez reklam
W sumie modele wybrałeś dobrze - wszystkie zapewnią Ci minimalny skok jakościowy wprzód.
Ja mogę Ci polecić model 933 Toshiby, bo sam go posiadam i wiem że sprawuje się zacnie.
Philips 5507 ma lepsza czerń, ale tylko w 40". Przy 46" jest podobna jak u konkurencji.
W sumie do Twoich wymagań chyba najmniej pasuje Panasonic - czy to czernią, podświetleniem matrycy czy problemami z bandingiem.

Do góry