Zakup tv 85 cali

Liter1979

Member
Bez reklam
Witam serdecznie. Planuje zakup tv 85 cali. Przeznaczenie głównie filmy blu Ray, usługi streamingowe, opcje gry nie mają dla mnie większego znaczenia, jeśli chodzi o jakość dźwięku również nie mam większych oczekiwań z racji kina domowego. Od kilku lat mam philips 70 PUS 7304/12 z którego jestem średnio zadowolony, jakość obrazu jak dla mnie jest przeciętna, więc liczę na duży przeskok. Ambilight nie zrobił na mnie wrażenia , wręcz przeszkadza mi w oglądaniu filmów , dlatego też praktycznie nie korzystam. Ogólnie rzecz biorąc najbardziej zależy mi na jakości obrazu, liczę na mega czerń 😉 Tv oglądam z 3,5 metra , obecne 70 cali jest dla mnie za małe , skłaniam się ku 85 , ale jeśli np. 77 cali spowoduje "opad szczęki" w moim budżecie to również biorę to pod uwagę . Zakup planuje "na już" , budżet 10 tys , jeśli NAPRAWDĘ będzie warto jestem w stanie zwiększyć do 12-tu, aczkolwiek wolałbym tańszą opcje 😁 Aha, zapomniał bym - wolałbym raczej uniknąć Samsunga z racji Tizen ( widziałem u teścia i jakoś mi ten system nie przypasował) no i wydaje mi się (jeśli się mylę proszę mnie poprawić ) że Samsungi nie posiadają Dolby Vision. Z góry dzięki za pomoc w dokonaniu wyboru.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
W budżecie podanym i bez przepłacania masz - 85C855 .
Dobry Oled 77" powoduje opad szczęki.
Ale dopłata jeszcze 3 tyś.
Masz na dopłatę tyle ?

Liter1979

Member
Bez reklam
W budżecie podanym i bez przepłacania masz - 85C855 .
Dobry Oled 77" powoduje opad szczęki.
Ale dopłata jeszcze 3 tyś.
Masz na dopłatę tyle ?
Rozumiem że różnica między tymi dwoma modelami to przepaść , w takim razie powstaje pytanie - droższa jakość czy tańszy rozmiar ? Chyba pójdę w rozmiar , choć teoretycznie nie ma on znaczenia 😁😅🤣, ale to w innej kwestii 😉 Czy ten Tcl wypadnie naprawdę zauważalnie lepiej niż posiadany Philips?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Masz rację poszedłbym w rozmiar, on zostaje na duże w radości,
Sprawdzisz na własne oczy , TCL spełnia wszystkie Twoje potrzeby bez konieczności dopłacania 3 tyś zł.
Tak, z różnicy technologi , teraz możliwości i wyposażenia zagra znaczniej lepiej niż Twój dotychczasowy Philips.
Kiedy planujesz zakup ?

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
Bierz albo OLED 77 cali i masz najlepszą jakość albo Bravia 7 w 85 calach. To dwa najlepsze wybory. Reszta daleko w tyle.

Liter1979

Member
Bez reklam
Czytam testy zarówno Tcl jak i Sony - ten drugi naprawdę kusi , do tego biorąc pod uwagę możliwy cashback cena bardzo zachęcająca . Z drugiej strony Tcl znacznie tańszy i wydaje się również bardzo dobrą opcją. Czy przy oglądaniu zwykłej tv od Orange będzie zauważalna różnica w obrazie w tych dwóch modelach ? Przy filmach blu Ray / 4k odtwarzanych z oppo 203 wnioskuję że jakość obrazu zdecydowanie na korzyść Sony - czy się mylę ? Zastanawiam się po prostu czy różnica w obrazie będzie naprawdę zauważalna , czy po prostu będą to szczegóły / smaczki... No i nie ukrywam że Sony kojarzy mi się z produktem z wyższej półki zdecydowanie bardziej niż Tcl. Ciężki wybór 😬 Kiki, czy masz tego Sony u siebie w ofercie ? Kupiłem u Ciebie dwa tv - wspomnianego Philipsa , a dużo wcześniej Samsunga H7000 , nie miałem żadnych problemów , jak dla mnie porządna firma jesteś, więc czemu nie trzeci raz 😉

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
Przy BD i 4k różnica będzie mniejsza. Przy zwykłej tv Sony Sony skalowaniem bije TCL i tu różnica będzie największa.

wienio20

Member
Witam czy ktoś posiada Bravię 7 w 85" i mógłby mi zmierzyć ten rozmiar. Z góry dziekuję!

Attachments

• 20241124_124017.jpg
    20241124_124017.jpg
    1,7 MB · Wyś: 23

wienio20

Member
W Sony Bravia 9 85" jest 14 cm... nie sądzę by w 7 było inaczej
Dziękuję. Niestety muszę go odpuścić bo ścianę TV musiałbym przerabiać a to jest problematyczne. TV który mam teraz ma otwory bardziej na środku. Nie ma co kombinować i brać LG C4 77" czekam do piątku bo może coś jeszcze spadnie w ten dzień.

Do góry