Witam serdecznie. Planuje zakup tv 85 cali. Przeznaczenie głównie filmy blu Ray, usługi streamingowe, opcje gry nie mają dla mnie większego znaczenia, jeśli chodzi o jakość dźwięku również nie mam większych oczekiwań z racji kina domowego. Od kilku lat mam philips 70 PUS 7304/12 z którego jestem średnio zadowolony, jakość obrazu jak dla mnie jest przeciętna, więc liczę na duży przeskok. Ambilight nie zrobił na mnie wrażenia , wręcz przeszkadza mi w oglądaniu filmów , dlatego też praktycznie nie korzystam. Ogólnie rzecz biorąc najbardziej zależy mi na jakości obrazu, liczę na mega czerń Tv oglądam z 3,5 metra , obecne 70 cali jest dla mnie za małe , skłaniam się ku 85 , ale jeśli np. 77 cali spowoduje "opad szczęki" w moim budżecie to również biorę to pod uwagę . Zakup planuje "na już" , budżet 10 tys , jeśli NAPRAWDĘ będzie warto jestem w stanie zwiększyć do 12-tu, aczkolwiek wolałbym tańszą opcje Aha, zapomniał bym - wolałbym raczej uniknąć Samsunga z racji Tizen ( widziałem u teścia i jakoś mi ten system nie przypasował) no i wydaje mi się (jeśli się mylę proszę mnie poprawić ) że Samsungi nie posiadają Dolby Vision. Z góry dzięki za pomoc w dokonaniu wyboru.