Zakup telewizora LCD do 2500 zł

kranken

New member
Witam.
Proszę o pomoc w wyborze telewizora LCD do 2500 zł. Cena może być wyższa jednak musi to być czymś podyktowane np. funkcją, parametrem, a lubię robić zakupy na kilka lat :)

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 25 m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2-4 m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Na wprost
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Stać
6.Jak słońce świeci w pokoju ? Od lewego boku telewizora
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Kineskop 21'
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? HDMI, USB (FAT,NTFS) + ewentualny zapis na dysk/kartę, Ethernet/WiFi
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? Satelita SD/HD
10.Jakie urządzenia ? PS2, PS3, RasppberryPi jako centrum multimedialne, komputer
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 2-4
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? mat
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Głównie filmy, dokumenty oraz sportowe.
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Tak, jeżeli będzie możliwość bezpośredniego odtwarzania flash
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? 40%, ale zależy mi na bardzo małych opóźnieniach.
16.Preferencje co do marki ? Panasonic, Samsung, Philips (w zależności od posiadanych funkcji)
17.Preferencje co do wielkości ? 37-42
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? Brak obsługi formatów AVCHD lub MKV. W Panasonicach wrzucanie wszystkich filmów w jeden wór, bez podziału na foldery (nie znalazłem opcji wyszukiwania?)
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorami
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 2500 zł
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Nie

Przeglądanie stron internetowych to nie priorytet, jednak fajnie byłoby obejrzeć film na www bez podłączania telewizora.

Za wszelkie sugestie dziękuje.

Ostatnia edycja:

kranken

New member
Mam w takim razie pytania:
1. Ile kosztuje prezentacja?
2. Czy każdy prezentowany egzemplarz jest nowy i jeśli się zdecyduję zostaje u mnie?
3. Ile możesz zaprezentować telewizorów?
4. Ile czasu jest przeznaczone na prezentację?

Do góry