Zakup telewizora LCD 42 cale

pawe00l

New member
Witam

Od pewnego czasu intensywnie śledzę forum w temacie zakupu odpowiedniego telewizora dla Mnie. Na telewizor mam zamiar przeznaczyć 6000-6500 PLN po kilku tygodniowych poszukiwaniach mój wybór padł na telewizor TOSHIBA 42' Z3030. Mój pokój ma wymiary 4,50 metra na 2,50 metra. W gre wchodził jeszcze Philips lecz po rozmowach z użytkownikami tych telewizorów oraz osobami które je sprzedają dowiedziałem się iż telewizory te są dosyć awaryjne. Mój telewizor mam zamiar powiesić na ścianie poprzecznej tzn. od telewizora do miejsca z którego będe oglądał jest jakieś 3,50 metra, ze względu na to że mój pokój jest dosyć wąski, a miejsce z którego będe oglądał znajduje się praktycznie na wprost telewizora problem tak zwanych kątów o których tyle się oczytałem myślę że nie będzie miał tu większego znaczenia. Narazie do telewizora podłączona zostanie kablówka Vectra, lecz w nie dalekiej przyszłości mam zamiar zakupić cyfrę Plus bądź Cyfrowy Polsat. Telewizję oglądam zazwyczaj popołudniami i wieczorami, pokój jest średnio nasłoneczniony.

Prozsę o opinię

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Na Twoim miejscu wybrałbym sam ale na prezentacji w domu.
A do wyboru wziąłbym pod uwagę:
42 Z 3030 Toshiba
42 V 80 JVC
42 Xl2 Sharp.
Musisz w swoich planach też uwzględnić kalibrację.

Do góry