zakup telewizora -- bardzo proszę o rady (sony? samsung?)

tffur

New member
Witam,

Jako, że mój stary unimor:) odmówił mi posłuszeństwa zostałem zmuszony do zakupu nowego telewizorka. Nie jestm żadnym koneserem obrazu:) Chcę tylko, aby mój nowy Tv pracował jak najdłużej i nie przeszkadzał w oglądaniu.

Telewizor będzie stał w odległości 3,5 m od kanapy:). Będę na nim oglądał głównie sport za pośrednictwem anteny satelitarnej. Planuję "puszczenie" sygnału przez komputer. Na nowy sprzęt chciałbym wydać nie wiecej jak 3500 pln.

Na pierwszy rzut oka rzuca się mi model sony: SONY KDL 32 W 4000

Ma przystępną cęnę i świetne opinie. Pytanie tylko czy podłaczony do zwykłej anteny satelitarnej bedzie miał okazje pokzać swoje możliwości.

Inne ciekawa propozycja według mnie to samsungi:

Samsung LE32A656

lub

Samsung LE 37A551P2

Co o tym sądzicie? może macie jakieś inne propozycje, rady?

Jestem kompletnym laikiem, ale nie chcę wydawać tych 3500 zl na marne:) jak już za coś płacić taka kase to z sensem:).

Pozdrawiam i bardzo dziękuję za wszelką pomoc.

ormats

New member
Za ta cene spokojnie kupisz bardzo dobry tv 37 cali. Proponuje zobaczyc modele:
- Samsung LE 37 A 656
- JVC 37 P80 (o cene potarguj sie z kikim).
- Panasonic TX -37Lz70
Ewentualnie szarpnac sie z 300 zl wiecej i kupic Toshibe Z3030.

Moim zdaniem to sa najlepsze tv w tej klasie cenowej.

Pozdrawiam.

jashi

New member
A ja ci polecę Panasonica TH-37PV80 (plazma) gdyż sygnał z satelity czyli SD będzie lepiej wyglądał niż w LCD. Co do rozmiaru daruj sobie 32 cale po tygodniu będziesz żałował że nie kupiłeś większego.
Na twoje warunki sygnału polecam ci plazmę bo na lcd przy sporcie tylko będziesz narzekał np: tenis że piłki nie widać, albo piłka nożna że zostawia smugi.
Powiem ci że ja posiadam plazmę ,a dokładnie 1,5 miesiąca temu miałem ten sam dylemat co ty. Poczytałem o zaletach i wadach obu technologi i wybrałem plazmę. W temacie o panasonicu popytałem o szczegóły poczytałem i padł wybór.
Jestem bardzo zadowolony. Zaznaczę że dużo sportu oglądam.

tu masz wątek o nim tysiące zadowolonych z zakupu
http://hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=21042
Ponad 333 stron do poczytania

Jak już LCD to z tego co polecił ormats samsung to full hd ale po co ci do sygnału SD taki telewizor lepiej HD Ready 100Hz coś jak JVC

Ostatnia edycja:

tffur

New member
hmm...

do tej chwili nie brałem pod uwage plazmy. Temat do rozważenia. Proszę o dalsze komentarze jeśli chce się ktoś podzelić wiedzą i doświadczeniami.

Pozdrawiam z góry dziękuję za pomoc.

a co sobie lepiej poradzi z sygnałem ze zwykłej anteny? plazma czy lcd?

Po przestudiowaniu opini na forum jestm bliżej zakupu tej plazmy panasonica. Po pierwsze jest tańsza niż lcd Sony:) po drugie wydaje się, że plazma lepiej zaspokoji moje potrzeby. Martwi mnie tylko ile taka plazma może pociągnąć? tj jej awaryjność. LCD wydaje się być trwalszym produktem.

Pozdrawiam.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

tffur

New member
co do jvc

z tego co sprawdzilem wczesniej to różnica w cenach. na ta chwile, miedzy jvc a sony to jakies 700 zl. Miedzy panasem (plazma) a jvc to 1300 zl a mają równie świetne opinie. Jak już wspominalem koneserem nie jestem, wiec te 1000 zl po co mam wydawać... coraz mocnej sie skłaniam do wyboru panasonica:) chyba, że ktoś mnie od tego odwiedzie:).

Pozdrawiam i dziękuję za radę.

piteron

Active member
Bez reklam
że plazma zagra lepiej od LCD w SD to prawda
ale sam napisałeś
quote=tffur]
Chcę tylko, aby mój nowy Tv pracował jak najdłużej i nie przeszkadzał w oglądaniu.
[/quote]
więc tu proponuję poczytać o problemach w ogladaniu plazmy,i dbaniu o nią
moim zdaniem wybór P80 był by najlepszym wyborem,choć tak szczerze jeśli masz naprawdę zacięcie,do pieszczenia TV i ogladania go tak jak on chce nie Ty to Panas tez będzie dobrym rozwiązaniem
popytaj Kikiego o cenę,może róźnica będzie mniejsza

Ostatnia edycja:
Do góry