zakup soundbara do mieszkania

strazakpiotr

New member
Witam
Stoję przed decyzją wyboru swojego pierwszego soundbara. Pokój to 20m2 a odległość z kanapy do tv to 2,5-3m.
Od dłuższego juz czasu przegladam oferty różnych modeli. Mam do wydania 1500-2000 zł. Podstawowy warunek to Dolby Atmos. Sprzęt głownie pod codzienną telewizje, filmy (również Netflix) oraz konsola XO. Do słuchania muzyki mam inny sprzęt.

Moje głowne typy to:
Sony g700 - mój głowny typ
Sony zf9 - ale tutaj musiałaby się trafic jakas promocja by zmieścić się z budżetem
Samsung q70T

Każdy z powyższych miałem okazje odsłuchać w sklepie no ale sklep to nie mieszkanie i generalnie to wszystkie były dla mnie OK.

Dwóch kolegów posiada od jakiegoś czasu Sony zf9 i sobie chwalą, z tym że jeden z nich ma dodatkowo satelity kupione.
Samsung jak czytam też ma dużo dobrych opinii i fajnie że ma tryb gra oraz adaptacje dźwieku...tyle że te funkcje działają jedynie z tv od Samsunga a z innymi już nie, prawda??? Tv jaki mam to Panasonic 58gx830.

Co byście polecili????

P.S nie chce JBL i TCL

Ostatnia edycja:

drosophilia

Active member
Bez reklam
Jak u kolegi Soniak gral ok i Tobie pasowalo, to kup ten. Im wiecej bedziesz szukal, tym wiecej watpliwosci i metlik w glowie bedziesz miec

strazakpiotr

New member
Czy ktoś byłby w stanie mi napisać czy ten Samsung Q70 i jego tryb gra oraz adaptacje dzięku współpracuje jedynie z tv tej samej marki?

strazakpiotr

New member
Czy ktoś byłby w stanie mi napisać czy ten Samsung Q70 i jego tryb gra oraz adaptacje dzięku współpracuje jedynie z tv tej samej marki?

Dzwoniłem do sklepu Samsung i już wiem że automatycznie te tryby nie będą się uruchamiały z innymi telewizorami i trzeba je aktuwowac ręcznie z pilota. No cóż, takie różne udogodnienia producenci robią właśnie dlatego by kompletować sprzęt jednej ich marki.

Jakoś coraz bardziej skłaniam się ku Samsung Q70T niżej mój pierwszy wybór Sony g700. Obydwa w identycznej w sumie cenie. Owszem Sony bardziej pasuje mi do filmów ale jednak przekonuje mnie ten marketing Samsunga z sound beem i 7 głośnikami w belce

strazakpiotr

New member
Kupiłem Sony g700 i oddałem po 3 dniach. Sprzęt może i dźwięk daje spoko ale niestety w te 3 dni już potrafił 4 razy rozłączyć się belka z subem. Nie może tak być ze taki sprzęt który ma być bezproblemowy i wygodny co chwilę się rozłącza.
Sam dźwięk jest do zaakceptowania i słychać te przestrzenność w filmach ale trzeba głośność zrobić na min 40.
Wykeczykem się z soundbar ów i kupię nowy amplituner do moich kolumn

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Do góry