Zakup nowego telewizora 32 cale

Playfair

New member
Witam,

To pierwszy mój wpis na tym forum. Właśnie założyłem konto, ponieważ poszukuje dobrego telewizora i liczę na waszą pomoc.
Zamierzam kupić telewizor LED 32 cali do kwoty 1500 zł. O to moje "wymagania" w kwestii specyfikacji:
- rozdzielczość - 1920x1080 (Full HD),
- częstotliwość - min. 100 Hz,
- DVB-T+ (MPEG4) (raczej jest standardem),
- HDMI, USB, WiFi,
- przeglądarka internetowa (Smart TV)
- możliwość oglądania DivX z pendrive bądź dysku zewnętrznego, oraz możliwość nagrywania obrazu z telewizora na pendrive,
- jeśli chodzi o markę to najbardziej skłaniam się do Samsunga bądź Sharpa..

Znalazłem jeden fajny model Samsunga: US32EH5300 (niestety nie mogę dodać linku (brak 5 wypowiedzi) bardzo proszę o ocenę).
Niestety na tej stronce nie ma żadnych informacji o możliwości nagrywania obrazu przez USB, z kolei na oficjalnej stronie Samsunga jest tak jakby ten sam model tylko dodane ma W i tu jest informacja o możliwości nagrywania: US32EH5300W (też nie mogę dodać linku, ale stronę samsunga z modelem łatwo znaleźć) Problem w tym, że ten model W jest prawie nie dostępny. Mam pytanie czy ktoś ma pewnie informacje, że model UE32EH5300 ma możliwość nagrywania przez USB i co z tym modelem z W?

To by było na tyle, oczywiście otwarty jestem na wszystkie nowe propozycje, bardzo proszę was o pomoc..

Pozdrawiam

Playfair :)

Ostatnia edycja:

Karpaj

New member
Bez reklam
Seria EH nie ma możliwości nagrywania - i nie polecam Ci jej, bo świeci naprawdę słabo - jest to telewizor LCD, z tym że zamiast lamp jarzeniowych masz lampy ledowe - ale świeci tak samo jak standardowe LCD.

W tej cenie :
Sharp 32LE244
Toshiba 32HL933
Philips 32PFL4007

Playfair

New member
Niestety z pewnych przyczyn muszę zredukować swój budżet na zakup nowego TV do 1100 zł. W tej cenie dobrej 32 nie znajdę więc aktualnie szukam jak najlepszego telewizora z 22, 24 i ewentualnie 26 cali z uwzględnieniem, chociaż większej części z podanych prze zemnie parametrów. Bardzo proszę o pomoc w wyborze TV w okrojonym budżecie oraz znalezienie optymalnego telewizora.

Na razie udało mi się znaleźć jeden model, który jako tako spełnia moje wymagania, to : Samsung UE22ES5400 proszę o jego ocenę oraz oczywiście nowe propozycje. :-D

Z góry dziękuje za każdą pomoc :)

Pozdrawiam

Playfair

Ostatnia edycja:

Playfair

New member
Mam dodatkowe pytanie czy internet bezprzewodowy z play z modem wifi Huawei E586 będzie dobrze spełniał wymagania internetowe tego Samsunga UE22ES5400 ?

Playfair

New member
Ponawiam pytanie bo chce jutro kupić TV a muszę mieć pewność, że internet będzie działał w telewizorze wiec pytanie brzmi czy internet bezprzewodowy z play z modem wifi Huawei E586 będzie dobrze spełniał wymagania internetowe tego Samsunga UE22ES5400 ? Może będzie muliło albo wogóle nie będzie chodził? Niecierpliwie czekam na odpowiedz.. :)

Do góry