Zakłócenia od uchwytu ściennego ?(TH-37PV80)

mirlub

New member
Witam wszystkich,
pierwszy raz zabieram głos na forum. Po prawie dwóch tygodniach przeglądania wypowiedzi i opinii, mój wybór padł na plazmę 37PV80. Wszystkie pozytywne opinie sie potwierdziły, jestem bardzo zadowolony z jakości obrazu. Bardzo się obawiałem, że bedzie gorszy niz w starym CRT, szczególnie mając w pamięci większego formatu odbiorniki LCD , które powszechnie "królują", w niektórych sklepach.

Odbieram sygnał analogowy z kablówki, który jest doprowadzony do TV giętkim przewodem-przedłużaczem od gniazda na przeciwnej ścianie pokoju. Gdy telewizor stał na oryginalnej podstawce, na stołku, wszystko było ok. obraz bez zarzutu. Gdy zamontowałem uchwyt ścienny (długa pozioma blacha) i powiesiłem telewizor, na niektórych kanałach-częstotliwościach (akurat TVP1 i TVP2) pojawiły się zakłócenia w postaci "płynących" poziomo białych punktów. Gdy telewizor zdejmę z uchwytu ze ściany wszystko wraca do normy, tzn. jest ok.
Podejrzewam słaby ekran na przewodzie, ale czy tylko to ?? Może ktoś ma jakieś doswiadczenie w tym temacie ?

Pozdrawiam

mirlub

New member
Przyczyna zakłóceń to przewód doprowadzajacy sygnał. Przedłużacz koncentryczny z wtyczkami na końcach, prod. Chiny, to badziewie, które sieje wokół i tak czuły odbiornik jaki ma TH-37PV80 wszystko wychwyci. Po zamontowaniu porządnego koncentryka obraz jest czyściutki :).

Do góry