Chciałbym oglądać filmy na telewizorze lcd samsung 37' full hd podłączonym do komputera. Do komputera (Core2Duo 2,67GHz, 4GB Ramu, Radeon 3870)podłączony jest również monitor asus 22' full hd. Problem w tym, że jak odpalam film na TV, do tego nie ważne czy jest to divx czy mkv ważący nawet koło 20GB w 1080p, to co jakiś czas obraz się zacina. Na monitorze tego problemu nie widać, podczas gdy na TV w tym samym czasie jest przycinka. Próbowałem rozwiązywać problem już na trzech systemach. Win Xp, Vista, Seven. Za każdym razem oczywiście na najnowszych sterach do grafy i klite codeck packu ver. 5,44. Programy na których odpalam filmy to best player, all player, media player classic. Zauważyłem także ostatnio, że problem występuje tylko podczas oglądania filmów, których ilość klatek na sekundę to 23 lub poniżej 25. Przy 25 klatkach problem nie istnieje. O tyle o ile divx'y często były na 25kl., tak przy mkv czy mp4 z reguły jest to 23 kl. Dodam jeszcze, że odłączenie monitora nic nie zmieniło (myślałem, że może grafa nie wyrabia na 2 ekrany). Miał ktoś może podobny problem? Proszę o pomoc, gdyż jest to co raz bardziej irytujące!