Yamaha YSP 2700

Macek91

New member
Witam serdecznie i proszę Was bardzo o pomoc ;)

Mam od 3 tygodni soundbar Yamaha YSP 2700 i pomimo wielokrotnej kalibracji jestem mega zawiedziony bo póki co soundbar gra może o 5% lepiej niż telewizor....

Ja wiem, że to nie jest prawdziwe kino domowe, ale chociaż trochę przestrzenności chciałbym z niego zaznać.

Soundbar jest podłączony przez ARC do Samsunga QLED QE75Q60RAT, zaś do Yamahy podłączone jest jeszcze PS4. Nigdzie nie mam żadnego efektu przestrzennego i w mojej ocenie jakiegokolwiek nawet małego efektu "wow" czy to na netflixie, czy to na grach na ps4, czy to na filmach bluray (sprawdzałem już Niepamięć, Dunkierka i Helikopter w ogniu).

Czy wiecie może czy na terenie Warszawy jakaś firma świadczy usługi kalibracji na miejscu w mieszkaniu tak żeby dawał z siebie 100% tego co potrafi to urządzenie ?

Z góry dziękuje za wszystkie próby pomocy :)

irroo

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jaki masz kształt pokoju, bo tu może być pies pogrzebany.Jeśli fale nie mają się od czego odbić lub coś je zasłania to i efektów nie będzie.

szybal

Banned
Tania nie była jak masz możliwość zrób zwrot do sprzedawcy .
Kup Bose 700 nawet bez suba będziesz mega zadowolony w zestawie słuchawki do kalibracji podświetlany pilot .

Macek91

New member
Jaki masz kształt pokoju, bo tu może być pies pogrzebany.Jeśli fale nie mają się od czego odbić lub coś je zasłania to i efektów nie będzie.

Też o tym myślałem, że to może być powód problemu. Zrobiłem szkic pokoju, tylko proszę nie śmiejcie się ;)

98b5b73cf5815.jpg.html

- brązowy pasek na ścianie to TV (wisi na ścianie)
- zielony pod nim to soundbar (stoi na szafce rtv)
- niebieskie to meble
- niebieski podłużny na dole to naroznik
- niebieski podłużny z prawej strony to kuchnia (mniejszy podłużny na lewo od niego to stół z krzesłami)
- czerwone na dole to okna i przed nimi wiszące zasłony/firanki, okna po lewej są praktycznie na całą ścianę bo się otwierają jako wyjście na ogród

mac-ony

Well-known member
Bez reklam
O ile dźwięk odbije się od lewej ściany , sufitu i przeciwnej ściany, to od firan i zasłony już się nie odbije tylko zostanie pochłonięty .

Miałem na testach przez tydzien Yamaha YSP 4500 , 4600 . Nigdy więcej soundbara

Do góry