yamaha RX-V459RDS czy Onkyo TX-SR503

agnieszka

New member
Witam, Proszę o pomoc w wyborze. Który amplituner wybrać. Z opisów wybrałam yamahe i onkyo. Amplituner będę wykorzystywać do kina jak i do muzyki (muzyka szeroko rozumiana czyli wszystko :)
I jeszcze mam problem jakie kolumny wybrać. Tak by wszystko kosztowało w granicach 2 tyś
Pozdrawiam:krol:

masaj007

New member
Będzie bardzo cięzko zmieścić się w budżecie. Napisz jak duże jest pomieszczenie. Pomyśl może lepiej zacząc od amplitunera i kolumn frontowych a potem dokupic resztę?

agnieszka

New member
co do budżetu to mogę go trochę przekroczyć :) pomieszczenie to salon 30 mkw z tym że telewizor stoi w połowie a miejsca siędzace pod ścianą. Z tym że tv nie na środku pokoju tylko pod ścianą - tak pod kontem a kanapa to taki narożnik

masaj007

New member
Trochę obawiam się, że będzie za mało ;) Cena amplitunera zostawia małe pole manewru. Masz do wyboru kolumny Prism lub Koda 702 w tej cenie aby się zmieścić. Przy zwiększeniu budżetu możesz pozwolić sobie na Quadral Qunitas lub Tannoy Mercury Set. Może na taki zestaw się skusisz Można go załątwić taniej

agnieszka

New member
właśnie o takim też myślałam. Ale czym się różni wersja 504 od 503? I gdzie można kupić taki zestaw taniej. Na ceneo.pl nie ma z tymi kolumnami.
pozdrawiam plemie masaji :)

ArtS007

New member
Bez reklam
504 jest po prostu nowszy. Różni się niewiele (patrząc na cechy), ale niewykluczone, że gra lepiej. Z widocznych różnic można zauważyć analogowe wejścia 7.1, czyli jest gotowy na nadejście odtwarzaczy HD.

Jeśli chodzi o wygląd, to w pierwszej chwili mniej mi się podobał od 503. Ten ostatni ma większą szybkę, przez co wydaje się mieć większy wyświetlacz. Jednak gdy zobaczyłem 504 na żywo, przekonałem się, iż jestem w błędzie. Projektanci wyostrzyli szczegóły i wygląd nabrał charakteru. Oczywiście, to też kwestia gustu.

Słyszałem ten zestaw z Quadralami. Jest wart zastanowienia.

ArtS :)

Ostatnia edycja:
Do góry