Yamaha RX-797 - wystarczy wejść do obsługi mojego sprzętu? Jakie podłogówki?

andyyyy

New member
Witam
Jestem na etapie wyboru sprzętu, gdyż pożegnałem się z moją wysłużoną wieżą Pioneera. W pierwszej wersji miał być zestaw KD, ale biorąc pod uwagę opinie i moje preferencje (70% muzyka, 30% film) stanęło na amplitunerze stereo. Zdecydowałem się na ww. Yamahę (w grę wchodził jeszcze HK 3490, ale przegrał ze względu na stylistykę).
Mam tylko wątpliwość czy wystarczy mi ilość wejść aby obsłużyć mój sprzęt:
- CD,
- DVD,
- tuner SAT,
- karta muzyczna mojego kompa,
- w planie mam jeszcze zakup konsoli,
- dysk zewnętrzny (ale to załatwi już DVD z wejściem USB)
Mogę liczyć na Waszą pomoc?

Druga kwestia to pomoc w wyborze kolumn w okolicach 2000 pln. Słucham głównie muzyki POP, nastrojowej, jazz, poważna. Na placu boje zostały:
- MONITOR AUDIO BRONZE BR5,
- Magnat Quantum 605,
- DALI CONCEPT 6.
Co najlepiej się sprawdzi w tym zestawie?

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
andrzej

darekn12

Member
w sklepie w ktorym bylem rozgladac sie za sprzetem w poznaniu to bardzo polecali ten ampli wlasnie z dali concept 6 i najczesciej w takiej konfiguracji to sprzedawali.pozdr
darekn12

andyyyy

New member
Taj jak pisałem wcześniej zdecydowałem się na Yamahę, bo HK 3490 przegrał rywalizację ze względu na stylistykę.

Nie sądzę aby ktoś był w stanie zaoferować mi BR6 za 2000pln :)

Ostatnia edycja:

andyyyy

New member
A BR6 z Yamahą też dobrze zagrają?
Z tą ilością wejść wyrobię się zgodnie z oczekiwaniami co do podłączenia ww. sprzętu?

- CD,
- DVD,
- tuner SAT,
- karta muzyczna mojego kompa,
- w planie mam jeszcze zakup konsoli,

Jak dla mnie 4:1 za dowodem na absolutnie zły wybór sprzętu. Konsola, dvd na stereo? To tak jakbyś kupował wzmacniacz stereo z zamiarem puszczania płyt w mono.

Co to znaczy 70% muzyka 30% film, że filmy będziesz oglądał w 30% (np. bez zakończenia), a płyt słuchał w 70% (3/4 piosenek). :) Przecież wiadomo, że nie oglądasz filmów cały dzień tylko co najwyżej średnio 1 na dzień, a muzyka leci cały czas. Czy to oznacza, że musi to być w chu.... jakości. Moim zdaniem nie. Przemyśl to ... i kup amplituner 5.1.

Twój wybór byłby dobry gdybyś w ogóle nie zamierzał oglądać filmów i kupić konsoli. Tak to po jej zakupie będziesz mocno żałował i znowu planował zmianę sprzętu.

PS. mam MA tylko BR2 i są super.

Ostatnia edycja:
Do góry