Yamaha NS-555, NS-777 czy NS-555 + subwoofer ?

campnou

New member
Witam,

Zastanawiam się nad kupnem (do salonu 27m2) zestawu kina domowego Yamahy w składzie:
- amplituner : RX-V671
- blue-ray : BD-S671
- głośniki przednie : NS-555
- głośnik centralny: NS-C444
- głośniki tylne : NS-333

Słyszałem jednak opinie, że te głośniki NS-555 nie za dobrze radzą sobie z basem i w związku z tym warto dokupić subwoofer.

W związku z tym mam pytanie czy może warto zamienić te głośniki na model NS-777 i wtedy już bez subwoofera? (NS-777 ma 20cm głośniki niskotonowe, przy 16cm w modelu NS-555)
Czy ampli RX-V671 poradzi sobie z tymi NS-777?

Podsumowując mam 3 warianty (kolejność wg ceny rosnąco):
- NS-555
- NS-777
- NS-555 + subwoofer

Który z tych wariantów polecacie? Nie ukrywam że wolałbym już nie zwiększać kosztów i uniknąć subwoofera.
Ale jeśli uważacie że niezbędny jest subwoofer to jaki proponujecie? YST-RSW300, NS-SW700?

Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam

campnou

New member
Nie koniecznie. Chętnie rozważę jakieś inne propozycje.

Zależy mi jednak na tym aby:
1. Całość zestawu zmieściła się mniej więcej w przedziale 5000-6000zł
2. Jeśli się da to wolałbym mocniejsze głośniki przednie żeby już nie musieć kupować subwoofera. Oprócz filmów będę również słuchał muzyki w stereo.
3. Z uwagi na wystrój wnętrza wolałbym aby głośniki były czarne, a nie w kolorze jakiegoś drewna.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

campnou

New member
A czy mógłbyś rozwinąć w czym QUADRAL QUINTAS 6000 będą lepsze od Yamahy?
I dlaczego od razu spytałeś czy mogą być inne?
Czy uważasz, że mam zapomnieć o głośnikach Yamahy i od razu szukać innych czy po prostu porównać jedne i drugie bo są na podobnym poziomie?

Rozumiem, że Yamaha NS-555 ma trochę mniejsze/słabsze niskie tony ale porównując do NS-777?

Mam możliwość zakupu zestawu:
RX-V671 + BD-S671 + NS-777 + NS333 + NS-C444 w cenie 5800zł.
Zakładając, że RX-V671 + BD-S671 oddzielnie kosztują około 3100-3200, to za głośniki wychodzi ok. 2600-2700.
Polecane przez Ciebie Quadral Quintas 6000 SET też znalazłem w cenie 2700.

Które w takim razie lepsze i dlaczego?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
głosniki Yamahy nie są zbyt chwalone, moim zdaniem są lepsze. Może coś z Monitor Audio? ja posiadam MR6, MR2, MRC do yamahy i gra to elegancko

Do góry