Yamaha e810 vs e730 vs Denon d-m37

Co wybrać?

• Total voters
    0
  • Poll closed .

Garf

New member
Witam,

Chciałbym Was poprosić o pomoc w wyborze mini wieży. Która z poniższych będzie wg Was najlepszym wyborem:

- Yamaha Pianocraft e810
- Yamaha Pianoccraft e730
- Denon d-m37

Wieżę będę wykorzystywał w 80% do słuchania audio, w 20% do oglądania filmów i grania na konsoli. Pokój mam niezbyt duży dlatego moc nie jest najważniejsza, bardziej liczy się dla mnie jakość dźwieku. Budżet jaki przewiduje to tak do około 1600zł. Muzykę, którą będę słuchał na tym zestawie to raczej rockowe klimaty, sporadycznie hiszpańskie, kubańskie czy arabskie klimaty;)

Szczególnie zależy mi na porównaniu modelu Denona wraz z Yamaha e810. Który będzie lepszy? Czy może ktoś spotkał się z recenzjami w necie, bo ja szukał ale znalazłem tylko kilka, które w pełni mnie nie zadowalają;)

Czy orientujecie się kiedy ma pojawić się następca e810 i w jakiej cenie orientacyjnej może być? Czy jest sens kupować w tym momencie e810?

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam

Garf

New member
A dlaczego się nie nadaje? Czy mógłbyś rozwinąć swoje zdanie na ten temat? Z tego co czytałem to raczej ludzie nawet bardziej polecali Yamaha niż np. Denona właśnie do rocka. Hmm no ale właśnie po to założyłem ten temat żeby poznać Wasze zdanie i żeby potem nie żałować decyzji:cool:

Ostatnio edytowane przez moderatora:

MohSETH

New member
Monitory PC nie schodzą za nisko brakuje niskich tonów, Słuchałem Nightwish na PC i przekaz był zbyt płaski teraz z MA BR5 i rotelem za 350 zł jest cudownie. Rozważ opcję kupna używanych części składowych. Ja zrobiłem błąd i kupiłem PC. mogłem od razu kupić jakis wzmacniacz stereo i dobre kolumny. To moje zdanie. Są ludzie którym podoba się PC.

Pozdro

Garf

New member
Problem w tym że wiekszy zestaw nie wchodzi w rachubę, po prostu brak miejsca oraz ma to być prezent dla osoby, która nie zakceptuje wielkich przodów itp.

Może moglibyście coś konkretnego polecić z mikro wież?
Czy jest duża różnica w jakości pomiedzy Yamaha e810 a e730?

A mam jeszcze takie pytanie czy ktoś mógłby porównać jeśli chodzi o jakość dzwięku w stereo sprzętu takiego jak Pianocraft czy Denon do zestawu kina domowego Yamaha rx-v463 + Jamo s606. Akurat taki posiadam, chciałbym porównać jak sie ma taki sprzęt do mini wieży. Zaznaczam, że chodzi mi tylko o stereo a nie wrażenia z filmów itp. bo wiadomo, że w przypadku mini wież będzie o wiele gorzej.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry