Yamaha 673 Pure Direct ? Zone 2?

davero79

New member
Witam

Mam pytanka odnośnie w/w amplitunera.

Przeczytałem w instrukcji, aby uzyskac dżwiek z dvd oryg. trzeba ustawić ampli na straight i wszystko super, ale filmy 5.1 pokazuje mi 7.1 hmm, jak włączam na pure direct mam 5.1. Zrobiłem próbę z Terminatorem 2 ma opcje dźwięku 5.1 dolby i 5.1 dts hmm. Na 5.1 dolby na pure direct jest 5.1, na straight 7.1, dts pokazuje mi 7.1 na straight i pure. Co mam przez to rozumiec ? Pure direct to jedyna opcja, abym dostawał dźwięk oryginalny?? (Drugi mój ampli Technics 850 po prostu pokazuje sygnał jaki jest czy stereo czy dolby itd ... Yamaha ma więcej ustawień, ale tez blisko 15 lat młodsza)

Druga sprawa chodzi mi o słuchanie muzyki 7.1. Wszystko ładnie śmiga kiedy mam podpiete kolumny pod zone 2, jak podpinam pod surrond back słysze tylko 5.1. Da się ustawić tak surrond back, aby podczas słuchania muzyki 7.1 było je słychac ?

Jak w ogóle uaktywnic to Zone 2 ? Chciałbym miec tez taką opcje jak w techniscie, słucham muzyki na frontach a i b.Da się tak ustawić yamahe ? zeby dźwięk szedl na 4 fronty (umieszone po dwóch stronach pokoju) Jak na razie to albo stereo mam, albo 7.1, albo to co wybiore z ustawien domyslnych typu movie mono itd ...

z góry dzięki za pomoc :) Ampli ma trochę więcej bajer niż poprzednik. Trzeba się go dłużej pouczyć ;-)

davero79

New member
Oki sytuacja opanowana. Trzeba było wyłączyć w ustawieniach tylnie surrondy i pokazuje jak ma być ;-)

Niestety dźwięk 2xstereo jest mozliwy tylko przy wyłączeniu w ustawieniach reszty kolumn (bezsensu) co dziewne model 773 ma taka opcję (ironicznie napisze, 773 kosztuje dzis tyle co kiedyś technics 850, więc pewnie dlatego ma :p)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry