Witam
mam taki problem
i pytanie jednoczesnie
po ostatniej rozmowie z panem w sklepie HIFI
gdy kupowalem klipscha suba12 i tak mi powiedzial zeby np dzwiek puscic osobno coaxialem z DVD do ampli a obraz sobie osobno do TV.
tak zrobilem i wszystko ok nie wiem narazie nie slysze zadnej roznicy. ale jakosc DVD na ekranie jest duzo gorsza mimo ze ma skalacje do 1080i niz przy podpieciu przez HDMI w amplitunerku.
i teraz zeby skaler mi dzialal to podpialem spowrotem hdmi do ampli i ampli do TV dodatkowo podpialem coaxial z dvd do coaxiala ampli. i tak i tak mi idzie przez HDMI nie potrafie ustawic tak zeby obraz szedl przez ampli i dzwiek przez coaxial grzebie w ustawieniach zmieniam wyjscie AUDIO na COAX/OPTIC i jest glucha cisza.
i drugie kolejne pytanie czy jest sens ?? czy jest ogolnie duza roznica ?
jesli podpinam obraz i dzwiek przez HDMI a obraz HDMI a dzwiek COAXIALEM ??
pozdrawiam i dzieki za odpowiedz
mam taki problem
po ostatniej rozmowie z panem w sklepie HIFI
tak zrobilem i wszystko ok nie wiem narazie nie slysze zadnej roznicy. ale jakosc DVD na ekranie jest duzo gorsza mimo ze ma skalacje do 1080i niz przy podpieciu przez HDMI w amplitunerku.
i teraz zeby skaler mi dzialal to podpialem spowrotem hdmi do ampli i ampli do TV dodatkowo podpialem coaxial z dvd do coaxiala ampli. i tak i tak mi idzie przez HDMI nie potrafie ustawic tak zeby obraz szedl przez ampli i dzwiek przez coaxial grzebie w ustawieniach zmieniam wyjscie AUDIO na COAX/OPTIC i jest glucha cisza.
i drugie kolejne pytanie czy jest sens ?? czy jest ogolnie duza roznica ?
jesli podpinam obraz i dzwiek przez HDMI a obraz HDMI a dzwiek COAXIALEM ??
pozdrawiam i dzieki za odpowiedz