yamaha 463 czy 465

syldorf

New member
Witam, mam zamiar kupić KD:) Głośniki już wybrałem jamo 606 i teraz mam problem z amplitunerem. Byłem zdecydowany na 463 ale jak zobaczylem nowe modele yamahy to zgupiałem:???:
Nowy model 365 ma podobne albo nawet takie same parametry jak 463 jest w tej samej cenie....wiec czy to znaczy ze nie bedzie slychac roznicy?
i podobne pytanie co do amplitunera 465 czy jest sens dopłacac czy brac 463?

alyjen

New member
zaraz Ci ktoś napisze że do tych głośników to minimalnie Yamaha 663 ;)
o modelu 365 bym raczej zapomniał on jest okrojony w stosunku do starszej 463, a co do wyboru pomiędzy 463 i 465 to musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy potrzebujesz dekoderów dźwięku w nowych standardach HD, jeżeli nie to bierz tańszy 463

co do samej jakości dźwięku to modele 3/4/5 z serii x63 są bardzo podobne jeżeli nie identyczne, różnią się dodatkowymi funkcjami itp. 663 to już lepsza jakość i większe możliwości pod każdym względem
w modelach x65 chyba nawet 665 jakoś nie powala i dopiero od 765 zaczyna się lepsza półka Yamahy

mat74

Well-known member
Bez reklam
tzn. formaty dzwieku dostepne na plytach BD - i na twoim miejscu bralbym to powaznie pod uwage

mar4

New member
mam ten sam problem wyboru - raczej skonczy sie 465
glownie ze wzgledu na bardziej aktualne rozwiazania - moze się później zestarzeje
- obsluga audio hd
- wiecej hdmi
- hdmi 1.3

alyjen

New member
no Yamaha w ogóle wymiata jeżeli chodzi o ten oldschoolowy design, Onkyo np. bardziej jest podobny do mojego komputera niż sprzętu AV ;)

co do wyboru to na pewno będziesz zadowolony, choć jeżeli podłączysz do tego PS3 kiedyś i z niego zamierzasz puszczać Bluray to te dekodery HD za parę stówek się będą nudzić ;) dlatego ja akurat zachowałem te pareset złotych na PS3 i wziąłem zeszłoroczny model

Do góry