Y rx-v673

jogibabu

New member
Hej
Zastanawiam się nad zamianą mojej starej Yamahy RX-V396 na RX-V673.
Moim głównym celem jest możliwość odtwarzania muzyki z Pendrive i PC i ogólnie polepszenie brzmienia (70%-muza, 30%-filmy). Wiem, wiem - tylko porządny stary wzmak, zaraz ktoś powie, ale ani nie mam miejsca na kilka urządzeń, ani nie lubie mnogości pilotów. Audiofilem też nie jestem, choć słuch raczej mam dość wyczulony.
W opisie model ten (jak i wyższe) mają możliwość streamowania muzyki. Z góry przepraszam za braki w wiedzy - ale w końcu nie na wszystkim można się znać :) Mam router Wi-Fi (bez możliwości podłączenia do niego kabla z AV)
Chodzi mi głównie o 2 rzeczy:
1. Co potrzebne mi będzie do przesyłania muzy z laptopa do AV (Yamaha nie ma Wi-Fi) Czy tylko poprzez Wi-Fi można połączyć lapka z RX ? Widziałem jakiś adapter Wi-Fi Yamahy, ale strasznie drogi (395 zł) - czy inne anteny do Wi-Fi byłyby też kompatybilne ?
2. Czy muza nagrana na zwykłego pendriva w formatach mp3 i flac będzie się odtwarzać bez problemu poprzez USB na przednim panelu ?

Czy ktoś mógłby również wypowiedzieć się czy faktycznie będzie zauważalna różnica w brzmieniu mojego starego wzmaka z nowszym modelem ? - nie wiem czy jest sens brnąć w wyższe modele typu 773 itp.

Z góry dzięki za fachową pomoc :smile:

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Pomysł z wymianą dobry.
Nie musisz kupować wifi yamaha, możesz kupic punkt dostępowy ~100zł.
Różnica w porównaniu ze starym będzie.
Jakie masz kolumny?

jogibabu

New member
Kolumny mam Visatony (kupione kiedyś w sklepie w Sopocie - od gościa, który zajmuje się ich produkcją i ma też serwis). Mam co do nich mieszane odczucia. Bardzo ładna góra, szczegółowość i melodyjność ale trochę czasami brakuje mi basu.

Do góry