Wysoka podstawa do tv sony, aby zmieścić głośnik centralny pod tv

Polaryzator

New member
Witam,

poszukuję podstawki do tv sony 42 cale, który stoi obecnie na fabrycznej podstawce na szafce rtv. Jednak chciałbym, aby głośnik centralny położyć na górze tej szafki, ale częściowo będzie zasłaniał obraz tv. Dlatego poszukuję rozwiązania, które podniesie tv wyżej o jakieś 20 cm. Myślę, że najprostszym rozwiązaniem i zarazem najtańszym byłoby wymienić podstawkę na taką z dłuższą/wyższą rurką.

Może ktoś ma u siebie takie rozwiązanie ? Szukałem w necie - i jest bardzo dużo różnych uchwytów, ale większość do powieszenia na ścianie, a u mnie odpada, bo są skosy.

Wszelkie sugestie i podpowiedzi mile widziane :)
Pozdrawiam

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
A nie możesz TV powiesić na ścianie i centrala dać albo na szafkę albo też podwiesić pod TV na specjalnych uchwytach?

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
dokładnie jak krzysiek prawi :). TV powieszony wygląda znacznie lepiej no i masz więcej miejsca. Ja u siebie zastosowałem maskownicę z półką. Kabli nie widać, central na półce, a pod centralem jeszcze miejsce na inny kolcek:)

Polaryzator

New member
No właśnie te skosy mnie blokują i uniemożliwiają powieszenie tv na ścianie - to jest pokój na poddaszu.

Dzięki również za te namiary. Multimebel nawet znam, a tego Hubertusa nie znałem. Nawet ładne szafki mają trzeba przyznać. Ale jakby policzyć moje klocki to mam ich 4 : centralny, ampli, bluray, tuner sat no i oczywiście nad nimi tv. Takich warunków nie spełnia prawie żadna szafka niestety.

Jeżeli nic nie znajdę to bedę zmuszony kupić szerszą szafkę i postawić klocki obok siebie, a głośnik centralny na pierwszej półce pod tv.

Jednak nadal będę starał się znaleźć producenta podstawek pod tv, które mają wyższe "rurki" niż te standardowe i dzięki temu central zmieściłby się pod tv stojąc na tej samej górnej pólce co tv.

Może ktoś ma takie rozwiązanie u siebie ?

Do góry