Wymiana Yamaha 663

jordan

New member
Witam chce wymienić moją yamahe na coś z atmosem - spodobało mi sie to i chce to miec :D

1. pytanie czy moge zrobic 7.1.2 czy tylko 5.1.2 ? czy kolumny najlepiej wpakowac w sufit czy moge kupic te nakladane na kolumny ?

2. Chce cos co dobrze zagra z synergy 3

3. czy ktoś może wycenić moja yamahe ?

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
1. pytanie czy moge zrobic 7.2.1 czy tylko 5.2.1 ? czy kolumny najlepiej wpakowac w sufit czy moge kupic te nakladane na kolumny ?

Żle oznaczasz konfiguracje głośników.

Możesz zrobić co Ci się podoba, a raczej to co będzie miało sens w konkretnym pomieszczeniu z uzwględnieniem budżetu na sprzęt i jego możliwości.

Jeżeli nie ma możliwości na 11.1 (7.1.4), to musisz zdecydować się na konkretną konfigurację, a do wyboru będziesz miał kilka opcji.
W przypadku Atmosa mojej ocenie lepszym rozwiązaniem jest 7.1.2, jak 5.1.4.
To tak w skrócie.
Tu masz masz więcej:
http://www.hdtv.com.pl/forum/1170331-post568.html

Oczywiście najlepiej fizycznie głośniki umieścić w suficie, bez porównania lepsze wrażenia.

Dochodzi jeszcze temat amplitunera, w zdecydowanej większości przy systemie 7.1.4 będziesz potrzebował zewnętrznej końcówki.
Sporo można pisać, ale zacznij od podstaw. Wielkość pomieszczenia, budżet itp.

Pamiętaj też, że ilość nie zawsze idzie w parze z jakością.
Dobry system 5.1 można zagrać o wiele lepiej jak byle jaki 7.1.4.

Dolby_Atmos_Configurations.png

Ostatnia edycja:

jordan

New member
no to mialem na mysli

chce zrobic 7.1.2 - 2 w sufit a za mna chce wpakowac na sciane jakiegos jamo a 500 slima albo cos podobnego a w sufit nie wiem co moze tez te jamo ?

http://www.hdtv.com.pl/forum/1303527-post9108.html

moj pokoj i tak mysle zeby pod ten malunek 3D wpakowac te 2 jamo no i 2 w sufit :)

budzet ? nie wiem nie chce wydawac miliardow ale tez nie chce byle shitu kupic :)

D

Deleted member 452525

Guest
Yamaha 663 maks 500zł. Swoją sprzedałem parę lat temu ledwo za 700zł. Pozdr

Do góry