Wymiana denon avr 4308 na 3313

Lobit

Member
Witam. Obecnie posiadam avr 4308 (bez ci) ogólnie jestem z niego bardzo zadowolony mnogość funkcji i spory zapas mocy wystarczający do napędzenia moich klipsch synergy f20 b20 c10. Filmy które oglądam są głównie w 5.1 kiedyś rozbudowałem do 7.1 (posiadam jeszcze mission 77ds) żeby zobaczyć różnice i ogólnie byłem zadowolony dla mnie różnica na plus po mimo ze to procesor dodawał ścieżkę do dwoch dadatkowych kolumn.
Bede miał do dyspozycji nowe pomieszczenie 360x590 z którego bede chciał zrobić salkę kinowa i tam docelowo ma być właśnie 7.1 ale jako ze bede robił wszystko od podstaw kable maja być pochowane w ścianach to zastanawiam się nad wymiana avr na 3313 w moim budżecie a widze ze ma dodatkowe kanały efektowne przednie i pytanie czy taka zamiana ma w ogóle sens? Czy te przednie efektowne będą grały i czy drugie efektowne można wykorzystać jako tylne górne jak w atmos ?

Lobit

Member
W sumie kable można pościć przyszłościowa wizja 😉
Sugeruje się tym co z tylu widze front,center,surround,surround back, front height, front wide czyli nie można podłączyć 9 po mimo ze tyle z tylu jest wyjść ?
Mój obecny avr tez jest 7.1 a 9.1 bez problemu można zrobić w menu wystarczy dodać dwa dodatkowe kanały (po boku,z tylu i po między bocznym a tylnym)

Do góry