Witam,dzięki za odzew.Wszystko już włączałem i wyłączałem ,kupiłem nowy przewód HDMI ,podłączyłem konsole bezpośrednio do tv ( wcześniej szła przez procesor marantza) i ciągle jest tak samo ,czy włącze motion plus ( na jakikolwiek tryb) czy go wyłącze ( jeśli jest na off to obraz cały czas jest skokowy) jeśli jest włączony to chwila jest ok ,później szarpie i znowu jest ok, i tak w kółko.Zmieniałem nazwe wejścia tv na wszystkie możliwe ,również nic to nie daje. Włączałem i wyłączałem wszystkie polepszacze i tu również nie widać poprawy.
Co do telewizji ,to muszę poczekać i nie zapomnieć obejrzeć tych programów co do których mam pewność że mi rozmywa litery końcowe.Odnośnie wyłączenia redukcji zakłóceń MPEG to jest na off ,ale już czysty obraz cyfrowy musze mieć na niski ,gdyż na wyłączonym ,na kilku kanałach zauważyłem dziwne zachowanie telewizora np. na wiadomosciach ze studia kilka razy jak ktoś miał marynarkę lub ubiór w czarno białe małe wzorki to obraz strasznie migotał na tych elementach i bardzo to przeszkadzało w oglądaniu,ustepuje to po włączeniu w/w funkcji . Może muszę zadzwonić po serwis , może mam uszkodzony TV ?