" Wyciągnięcie" obrazu na zewnątrz w KD65XD9305

biciu45

New member
witam, spróbuję opisać moje zapytanie, Potrzebuję wyciągnąć obraz z aplikacji TV androida ( np Kodi) na zewnątrz w celu podpięcia do konwentera Leighbarry aby ten analizował obraz i sterował Ledami w czasie oglądania z "wewnętrznych" aplikacji . Czy jest jakaś techniczna możliwość? może jest jakiś sposób?

biciu45

New member
witam, spróbuję opisać moje zapytanie, Potrzebuję wyciągnąć obraz z aplikacji TV androida ( np Kodi) na zewnątrz w celu podpięcia do konwentera Leighbarry aby ten analizował obraz i sterował Ledami w czasie oglądania z "wewnętrznych" aplikacji . Czy jest jakaś techniczna możliwość? może jest jakiś sposób?
chciałbym sprecyzować moje pytanie a mianowicie:
tv KD65XD9503 , amplituner Pioonier VSX-S520, zestaw Lightbeery (LED na TV) . Pod Conventer (Lightbeery)podłączony amplituner z HDMI ACR który na wejściu ma podłączony tuner Sat i PS4. Sygnał który przechodzi przez Conventer Lightberry czyli tuner Sat i Ps4 efekt świetlny jest OK, natomiast sygnał z TV czyli na przykład Kodi ,Netflix z aplikacj Androida TV czyli ten który nie przechodzi przez coventer Lightbeery = brak efektów świetlnych. Moje zapytanie brzmi czy jest możliwość "wyciągnięcie " obrazy z wenętrznych aplikacji Android TV i przepuszczenie go przez conveter Lightbeery, wtedy prawdopodobnie byłby efekt świetlny z aplikacji wenetrznych

Damaranus

New member
chciałbym sprecyzować moje pytanie a mianowicie:
tv KD65XD9503 , amplituner Pioonier VSX-S520, zestaw Lightbeery (LED na TV) . Pod Conventer (Lightbeery)podłączony amplituner z HDMI ACR który na wejściu ma podłączony tuner Sat i PS4. Sygnał który przechodzi przez Conventer Lightberry czyli tuner Sat i Ps4 efekt świetlny jest OK, natomiast sygnał z TV czyli na przykład Kodi ,Netflix z aplikacj Androida TV czyli ten który nie przechodzi przez coventer Lightbeery = brak efektów świetlnych. Moje zapytanie brzmi czy jest możliwość "wyciągnięcie " obrazy z wenętrznych aplikacji Android TV i przepuszczenie go przez conveter Lightbeery, wtedy prawdopodobnie byłby efekt świetlny z aplikacji wenetrznych

Podpinam się w sumie pod ten temat. Widziałem w sieci kilka instrukcji jak stworzyć taki mechanizm, ale wszędzie widzę zew. źródło obrazu. Na stronie : Raspberry Pi + OSMC + Hyperion = Ambilight TV - blogi użytkowników portalu dobreprogramy autor pisze: Uzbrajając nasze centrum multimedialne w odbiornik DVB-T na USB, instalując w nim wtyczki ze strumieniami serwisów video (np. YouTube), wskazując OSMC lokalizację z zasobami multimedialnymi w domowej sieci (...) ale zakładam że i tutaj stworzył po prostu zewnętrzne źródło obrazu w postaci odbiornika DVB-T. Idąc tropem, np. tego wpisu: Sony Android X85C Ambilight Project gdzie autor także wspomina o Android TV i SONY, zakładam że wyciągnięcie obrazu na zew. nie będzie takie proste bo samo ARC zwraca jedynie dźwięk.

Bo chyba wyjście video w telewizorach już nie jest używane... albo jest ale w nielicznych modelach. Nie spotkałem się w sumie z tym. Oczywiście całość rozchodzi się nadal o AndroidTV i żródło obrazu wewnętrzne. Bardzo ciekawy temat.

Do góry