Witam,
Przywitam się na wstępie, Macjei miło mi, teraz do rzeczy, chcę kupić pierwszy w moim życiu TV zwykle wszystko załatwiałem na PC jednak teraz mam zapotrzebowanie na TV.
UWAGA: TV będzie wyłącznie do konsoli xbox360 oraz filmów 720p/1080p z PC. DVBT jest opcjonalne.
Naczytałem się wiele o telewizorach w ostatnim czasie i mam taki problem,
Panasonic s30 40" czy jakiś LED. Bardzo podoba mi się ta plazma pasowała by do moich wymagań jednak boje się jej kupić, czytałem o powidokach o dziwnych szumach przy oglądaniu filmów. Dla mnie jeśli wydaje na TV tak wiele pieniędzy jest to niedopuszczalne, nigdy nie miałem styczności z tą technologią może boje się na zapas każdy boi się czegoś czego nie zna. Jednak z drugiej strony LCD wydaje mi się solidnym i dobrym wyborem na lata. Co wy na to, ja mam wojne wewnętrzną, piszczie jak najwięcej, lubie czytać.
1. odległość od ekranu:1,5m (moge tak ustawić w pokoju że będzie 4m)
2. jak słońce świeci w pokoju: okno jest od zachodu czyli w dzien dużo swiatła jasny pokoik mam ( tv może stać przed oknem 1,5m i na scianie południowej 4m)
3. Jak duży jest pokój: 5.5m długi 3m szeroki
4. Preferowana technologia: LCD (bo ją znam)
5. jaki masz obecnie telewizor: monitor 19"
6. jakie programy najczęściej oglądasz: nie oglądam TV
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: pół na pół ze wskazaniem na noc
8. wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: filmy zaciemnienie, gra przy świetle
9. wolisz obraz ostry czy łagodny: gra ostry film łagodny.
10. matryca błyszcząca czy matowa: brak zdania
11. preferowana wielkość telewizora: brak
12. jakie urządzenia będą podłączone i w jaki sposób: PC, xbox 360, xbox zwykły.
13. ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 100% inne urz
14. siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: na wprost
15. czy ważne jest wifi: NIE
16. czy będziesz korzystać z widgetów: opcjonalne
17. czy chcesz serfować w internecie z poziomu telewizora: NIE
18. czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD: opcjonalne
19. czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami: opcjonalne
20. ma mieć 3D: NIE! wole imax
21. ma mieć slot na karty SD: NIE
22. ma mieć tuner DVB-S: NIE
23. Jaki masz sygnał: cyfrowy
24. Ile programów HD: nie dotyczy
25. Ma stać czy wisieć: stać/wisieć zależy
26. Rozdzielczość: full HD
27. Dvb-T: opcjonalne
28. Na czym najbardziej ci zależy: w grach ma zachwycać, filmy akcji muszą być płynne, ma żyć do 6 lat
29. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: do 5 godzin (chyba że mnie gra wciągnie to nawet cały dzień)
30. Sugerowana cena: do 2500zł
Przywitam się na wstępie, Macjei miło mi, teraz do rzeczy, chcę kupić pierwszy w moim życiu TV zwykle wszystko załatwiałem na PC jednak teraz mam zapotrzebowanie na TV.
UWAGA: TV będzie wyłącznie do konsoli xbox360 oraz filmów 720p/1080p z PC. DVBT jest opcjonalne.
Naczytałem się wiele o telewizorach w ostatnim czasie i mam taki problem,
Panasonic s30 40" czy jakiś LED. Bardzo podoba mi się ta plazma pasowała by do moich wymagań jednak boje się jej kupić, czytałem o powidokach o dziwnych szumach przy oglądaniu filmów. Dla mnie jeśli wydaje na TV tak wiele pieniędzy jest to niedopuszczalne, nigdy nie miałem styczności z tą technologią może boje się na zapas każdy boi się czegoś czego nie zna. Jednak z drugiej strony LCD wydaje mi się solidnym i dobrym wyborem na lata. Co wy na to, ja mam wojne wewnętrzną, piszczie jak najwięcej, lubie czytać.
1. odległość od ekranu:1,5m (moge tak ustawić w pokoju że będzie 4m)
2. jak słońce świeci w pokoju: okno jest od zachodu czyli w dzien dużo swiatła jasny pokoik mam ( tv może stać przed oknem 1,5m i na scianie południowej 4m)
3. Jak duży jest pokój: 5.5m długi 3m szeroki
4. Preferowana technologia: LCD (bo ją znam)
5. jaki masz obecnie telewizor: monitor 19"
6. jakie programy najczęściej oglądasz: nie oglądam TV
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: pół na pół ze wskazaniem na noc
8. wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: filmy zaciemnienie, gra przy świetle
9. wolisz obraz ostry czy łagodny: gra ostry film łagodny.
10. matryca błyszcząca czy matowa: brak zdania
11. preferowana wielkość telewizora: brak
12. jakie urządzenia będą podłączone i w jaki sposób: PC, xbox 360, xbox zwykły.
13. ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 100% inne urz
14. siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: na wprost
15. czy ważne jest wifi: NIE
16. czy będziesz korzystać z widgetów: opcjonalne
17. czy chcesz serfować w internecie z poziomu telewizora: NIE
18. czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD: opcjonalne
19. czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami: opcjonalne
20. ma mieć 3D: NIE! wole imax
21. ma mieć slot na karty SD: NIE
22. ma mieć tuner DVB-S: NIE
23. Jaki masz sygnał: cyfrowy
24. Ile programów HD: nie dotyczy
25. Ma stać czy wisieć: stać/wisieć zależy
26. Rozdzielczość: full HD
27. Dvb-T: opcjonalne
28. Na czym najbardziej ci zależy: w grach ma zachwycać, filmy akcji muszą być płynne, ma żyć do 6 lat
29. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: do 5 godzin (chyba że mnie gra wciągnie to nawet cały dzień)
30. Sugerowana cena: do 2500zł
Ostatnia edycja: