Wybór TV do 2500zł tylko konsola i filmy z PC.

r1q2

New member
Witam,
Przywitam się na wstępie, Macjei miło mi, teraz do rzeczy, chcę kupić pierwszy w moim życiu TV zwykle wszystko załatwiałem na PC jednak teraz mam zapotrzebowanie na TV.

UWAGA: TV będzie wyłącznie do konsoli xbox360 oraz filmów 720p/1080p z PC. DVBT jest opcjonalne.

Naczytałem się wiele o telewizorach w ostatnim czasie i mam taki problem,
Panasonic s30 40" czy jakiś LED. Bardzo podoba mi się ta plazma pasowała by do moich wymagań jednak boje się jej kupić, czytałem o powidokach o dziwnych szumach przy oglądaniu filmów. Dla mnie jeśli wydaje na TV tak wiele pieniędzy jest to niedopuszczalne, nigdy nie miałem styczności z tą technologią może boje się na zapas każdy boi się czegoś czego nie zna. Jednak z drugiej strony LCD wydaje mi się solidnym i dobrym wyborem na lata. Co wy na to, ja mam wojne wewnętrzną, piszczie jak najwięcej, lubie czytać.

1. odległość od ekranu:1,5m (moge tak ustawić w pokoju że będzie 4m)
2. jak słońce świeci w pokoju: okno jest od zachodu czyli w dzien dużo swiatła jasny pokoik mam ( tv może stać przed oknem 1,5m i na scianie południowej 4m)
3. Jak duży jest pokój: 5.5m długi 3m szeroki
4. Preferowana technologia: LCD (bo ją znam)
5. jaki masz obecnie telewizor: monitor 19"
6. jakie programy najczęściej oglądasz: nie oglądam TV
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: pół na pół ze wskazaniem na noc :)
8. wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: filmy zaciemnienie, gra przy świetle
9. wolisz obraz ostry czy łagodny: gra ostry film łagodny.
10. matryca błyszcząca czy matowa: brak zdania
11. preferowana wielkość telewizora: brak
12. jakie urządzenia będą podłączone i w jaki sposób: PC, xbox 360, xbox zwykły.
13. ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 100% inne urz
14. siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: na wprost
15. czy ważne jest wifi: NIE
16. czy będziesz korzystać z widgetów: opcjonalne
17. czy chcesz serfować w internecie z poziomu telewizora: NIE
18. czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD: opcjonalne
19. czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami: opcjonalne
20. ma mieć 3D: NIE! wole imax ;)
21. ma mieć slot na karty SD: NIE
22. ma mieć tuner DVB-S: NIE
23. Jaki masz sygnał: cyfrowy
24. Ile programów HD: nie dotyczy
25. Ma stać czy wisieć: stać/wisieć zależy
26. Rozdzielczość: full HD
27. Dvb-T: opcjonalne
28. Na czym najbardziej ci zależy: w grach ma zachwycać, filmy akcji muszą być płynne, ma żyć do 6 lat
29. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: do 5 godzin (chyba że mnie gra wciągnie to nawet cały dzień)
30. Sugerowana cena: do 2500zł

Ostatnia edycja:

r1q2

New member
Philips 42PFL 4007:
/QUOTE]

Hej, Kiki jak czytałem forum oglądałem Twoje posty, czekałem aż mi odpowiesz :).
Dlaczego Philips? Ja nic nie wiem o tym TV i o firmie.
Wydaje mi się że samsung lub sony robi lepsze TV, bardziej jestem przekonany do tych firm.

Mam prośbę, wyjaśnił byś mi dalczego polecasz akurat te TV? Jeśli chodzi o LCD t mam na celowniku LG ls5600 lub samsunga EH, UE 5500 czy jakoś tak, ten philips jest lepiej wykonany, ma lepszy obraz, jest trwalszy??

r1q2

New member
Hej, Kiki jak czytałem forum oglądałem Twoje posty, czekałem aż mi odpowiesz :).
Dlaczego Philips? Ja nic nie wiem o tym TV i o firmie.
Wydaje mi się że samsung lub sony robi lepsze TV, bardziej jestem przekonany do tych firm.

Mam prośbę, wyjaśnił byś mi dalczego polecasz akurat te TV? Jeśli chodzi o LCD t mam na celowniku LG ls5600 lub samsunga EH, UE 5500 czy jakoś tak, ten philips jest lepiej wykonany, ma lepszy obraz, jest trwalszy??[/QUOTE]

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Napisałeś tylko konsola - a to jedyny model który ma input Lag zero i mieści się jeszcze w klasie cenowej.

r1q2

New member
Napisałeś tylko konsola - a to jedyny model który ma input Lag zero i mieści się jeszcze w klasie cenowej.

Konsola owszem, jednak filmy też, ja jestem Ogrem bo input lagów nie widze na telewizorach LCD a grałem na wielu. Jest to PLUS i to spory mio wszystko, pozostają pytania jak z wykonaniem i trwałością u Philipsa czy odstępuje od innych. Jaki jest obraz na nich?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam

r1q2

New member
Nie gram po sieci, odbiegamy od tematu głównego celem tego wątku jest rozwianie bądz potwierdzenie moich obaw co do zakupu plazmy panasonicka. Za lcd przemawia moim zdaniem pewność tego że jak kupie to będzie działało tak jak chce, co do plazmy nie mam tej pewności. Jednak LEDy świecą się jak psu jaj... do tego są drogie. Ma ktoś jakieś argumenty za i przeciw?
Jeśli wybierał bym LED to coś jak samsung ue40d550.

r1q2

New member
Plazmy przy dużej ilości grania - mogą się wypalić. Słyszałem że to bajki już sobie z tym poradzili. No ale OK, więc na placu boju pozostają.

Panasonic s30
Samsung Ue40d5500 lub inny
Philips 42PFL 4007
Panasonic tx-l42e30
LG ls5600

I dalej pytanie nikt mi nie wbił do głowy jak jest z tą plazmą wypala się czy nie głosy internetu są podzielone.

Do góry