Wybór TV cyfrowej

PatrykBDG

New member
Witam

W końcu stwierdziłem ze mój sharp le830 się marnuje na analogu, więc przyszedł czas żeby kupić tv cyfrowa. I tutaj mam pytanie NC+ , czy CPolsat ?? Czytałem dożo i sam już nie wiem co lepsze. Chciałbym oczywiście sport(piłkę nożna), przyrodnicze i dobre filmy na wieczór.

Pozdrawiam Patryk

murzyn997

New member
Ja wlasnie ze wzgledu na sport biore nc+,jedynie polsatu sport niema,ale da sie przebolec bo jednak kanaly sportowe w nc+ maja wiecej do zaoferowania

Lemil

Banned
Dużo czytałeś hehe. Trudno w to uwierzyć. Pytanie co jest lepsze, znaczy Polsat czy nc+, nie ma sensu. Właściwe pytanie jest inne - co jest gorsze.

Znam ten stan (skołowanego) ducha, kiedy człowiek się cieszy, że ma telewizor i mu się wydaje, że oglądanie telewizji jest fajne. Po pewnym czasie okazuje się, że oglądanie telewizji jest do djupy a to z powodu reklam, gównianego repertuaru, ciągłych powtórek, złej jakości obrazu i ogólnie z tego powodu, że oglądanie telewizji ogłupia bardziej niż wódka i narkotyki.

Moja propozycja jest taka. Zainteresuj się bezpłatną naziemną telewizją cyfrową, która już wkrótce ma być dostępna prawie wszędzie. Jeśli dojdziesz do wniosku, że masz za mało reklam, kłamliwej propagandy i powtórek po raz setny Kevina samego w domu i takich tam, to możesz zastanowić się kogo sponsorować.

Czy sponsorować Zębatego Cyprowego, który przynajmniej jest naszym rodakiem, czy króla Juliana, który ma nas w głębokiej dujpie i ma jeden cel - oszukać i wydymać każdego oraz skroić na kasę.

jurass

Banned
Czy sponsorować Zębatego Cyprowego, który przynajmniej jest naszym rodakiem
O, kolega widzę prawdziwy Polak, patriota.

czy króla Juliana, który ma nas w głębokiej dujpie i ma jeden cel - oszukać i wydymać każdego oraz skroić na kasę.
Jak każdy coś sprzedający zresztą. Urodziłeś się wczoraj czy już jesteś w trzeciej klasie podstawówki i zaczynasz dostrzegać jak świat funkcjonuje od stuleci?

Generalnie wartościowe rady dla pytającego. Najlepiej to wyprowadzić się gdzieś, gdzie nie sięga prąd, gaz, fala elektromagnetyczna i akwizytorzy.

Ostatnia edycja:

murzyn997

New member
Zadal pytanie co lepsze majac na mysli oferte programowa,kolega Lemil nie bardzo pomogl, jakis uraz musi miec co do platform cyfrowych;)

Lemil

Banned
Urodziłeś się wczoraj czy już jesteś w trzeciej klasie podstawówki i zaczynasz dostrzegać jak świat funkcjonuje od stuleci?
Hehe, bardzo yntelygętnie. Wczoraj się urodził, dziś pisze na forum. To trochę w stylu tanich filmów, gdzie ktoś w ciągu 4,5 sekundy mutuje do jakiegoś strasznego potwora. Nie, ja nie mam aż tak przyspieszonego tempa rozwoju. w ciągu jednego dnia nie nauczyłbym się nawet prosto sikać.

Jeszcze jedna uwaga na marginesie. Niestety, dla ciebie, świat nie funkcjonuje na zasadzie złodziejstwa i oszustwa. to jedynie przewodnia partia narzuca, skutecznie bardzo, naiwnym prostaczkom przekonanie, że złodziejstwem świat stoi.

Wracając do naiwnych pytań co do platformy, tym razem cyfrowej, choć też złodziejskiej, to dla oszołoma, który ma życzenie co miesiąc płacić dwie, albo dwie i pół stówki, to nc+ jest godne polecenia. A po roku lub półtora, które przyniosą otrzeźwienie okaże się, że nie da się zakończyć współpracy, oddać sprzętu, ja jak już się uda, to trzeba będzie jeszcze na dowidzenia zapłacić karę za nieterminowy zwrot i jego uszkodzenie.

Swoją drogą to dość chojowe uczucie mieć świadomość, że nasz telewizor kosztował połowę tego, co zapłacimy Żulianowi przez rok za prawo do oglądania reklam i powtórek.

tomato10

New member
I ja swoje doświadczenie dorzucę . Masz telewizorek hd i żal żeby sie marnował... a jeszcze za chwile wejdą nowe technologie i całkiem lipa.
Ale do rzeczy. Najbogatsza oferta jest w nc+ . Pakietami i cenowo musisz sobie dopasować do potrzeb . Nie hulaj od razu za pełen pakiet bo mozna sie rozczarować . Ja zacząłem od średniego 78zł a przy przedłużeniu umowy dostałem pełen pakiet za 119,- i to już był przerost formy nad treścią . Powtórki , powtórki itd. Czasami cos sie trafiło premierowego i w większości to na HBO. Tylko czemu za to płaciłem 119zł miesięcznie?! Ale generalnie byłem zadowolony z tej n-ki , jakośc dobra , dekoder turbo chodził bez problemu. Dźwięk DDigital śmigał aż miło .
Prezes Julian tylko spieprzył spawę bo chciał ode mnie za to 149 dodając canal +.A jak juz napisałem wczesniej .. na cholere mnie te powtórki i ile mozna za telewizje płacić!! a kryzysu to nie ma u nas ? bezrobocie nie rośnie ?.. i się wypisałem .
Dobierz sobie rozsądnie pakiet abyś potem nie żałował. Polecam Nc+ .

Lemil

Banned
Wróciłbym jeszcze do tego Sharpa. Załóżmy, że jest to wersja 40 cali. To już jest spory telewizor. Można go kupić za 2.500zł.

Weźmy sobie teraz abonament w nc+ Jak znam życie i tą platformę, to cię skołują i skończysz z pakietem za 200zł, bo w nieodpowiednim momencie powiesz tak. Może być jeszcze gorzej, bo 250 zeta co miesiąc. Ale powiedzmy, że będzie 200. 12x200=2400 czyli cenka naszego wypasionego telewizorka. A że trzeba będzie zapłacić za jakąś aktywację, to mamy nawet górkę.

Za 2 lata z nc+ trzeba będzie zapłacić 5.000zł. No cóż, znam ludzi, którzy jeżdżą tańszymi samochodami.

Prawo do oglądania reklam jest w naszym kraju bardzo drogie.

A po przeglądnięciu wątku z odtwarzaczami Blu-ray dojść można do wniosku, że ludzie by najchętniej kupili taki za cenę dwóch miesięcy abonamentu w nc+

A ja wam powiem taką rzecz. Nic nie leczy skuteczniej niż właśnie odtwarzacz Blu-ray i obejrzenie kilku filmów na BD. Kiedy zobaczycie jak naprawdę wygląda HD i stwierdzicie, że w telewizji są tylko mydliny, to oferta za dwie stówy was tylko rozśmieszy do łez.

Dla przypomnienia. Na BD bitrate średnio to 25Mb/s, szczyt to 50Mb/s. A w TV najlepsze kanały czasem ocierają się o 12. Norma to 5 może 6 Mb/s. A taki AXN HD to nawet 5 nie osiąga.

murzyn997

New member
Co mi po bluray skoro ja chce obejrzec lige angielska live?Lubie ogladac sport i dlatego wybiore nc+, 120zl miesiecznie moge dac za ta przyjemnosc

Kleofas11

Active member
Bez reklam
człowiek się cieszy, że ma telewizor i mu się wydaje, że oglądanie telewizji jest fajne. Po pewnym czasie okazuje się, że oglądanie telewizji jest do djupy a to z powodu reklam, gównianego repertuaru, ciągłych powtórek, złej jakości obrazu

... stara prawda.
Ale ja proponuję rozwiązanie radykalniejsze.
Wziąć najdroższy pakiet z największa ilością kanałów, na najkrótszy okres czasu (max 12 m-cy).
Potem prawie każdy stwierdzi, że ogląda tylko jakieś 5 - max 10 kanałów (oprócz tych dostępnych za friko w DVB-T) ... a płaci co miesiąc za 100 - 150. :wink:

Pamiętam czasy gdy w TV były tylko 2 kanały (TVP1 i TVP2) i jakoś nikt od tego nie umarł.

Teraz jest Internet (i miliony treści video na poziomie, do wyboru do koloru) + Smart TV + filmy online + legalne warezy + niedługo 23 kanały w DVB-T ... i jeszcze potrzebujemy szprycować siebie kolejną setką kanałów i to za za kasę ? :wink:

No chyba, że sport ... wtedy trzeba sobie jasno powiedzieć : "Bulę 119 zeta miech w miech za TV, bo chcę oglądać sport".

Ostatnia edycja:

krzysiekkortus

New member
I tych pierwszych i tych drugich ;-) niezły wybór jest też w NC+ :D Jak do tego dodasz piłkę kopaną to już zostaje w zasadzie tylko NC+. Co zaś tyczy się umów, warunków, chwytów i podchodów - to się po prostu nie spiesz. Poczytaj warunki, upewnij się że to co wyrałeś to jest dokładnie to czego oczekujesz a dopiero potem podpisuj umowę. Miałem C+, TNK, N-kę. Teraz mam NC+. Nie miałem nigdy problemów z umowami, i małym druczkiem. Tak mam że staram się czytać to co podpisuję ;-)

Do góry