wybór telewizora

pancuro

New member
Witam wszystkich użytkowników

Proszę o pomoc w wyborze telewizora w budżecie około 2.000 zł. Po wstępnej analizie zastanawiam się nad dwoma modelami Panasonic TX-42AS650E i Samsung UE 43J5500 (UE43J5600).
Telewizor ma służyć do normalnego oglądania telewizji cyfrowej naziemnej (nie mam kablówki ani platformy cyfrowej) oraz do oglądania filmów z internetu. Zależy mi na sprawnie działającym połączeniu wifi. Telewizor ma wisieć na stelażu z rozstawem śrub 20 cm.
W związku z powyższym mam pytania:
1. od czego zależy jakość połączenia wifi? Czy tylko od szybkości łącza czy może od innych czynników? Czy ma na to wpływ jakość procesora w telewizorze.
2. który z powyższych modeli proponujecie?
3. czy podane wyżej modele Samsunga czymś się różnią.
4. czy może warto zastanowić się nad innym modelem w podanym budżecie (+- 200 zł).

z góry dziękuję za podpowiedzi i przepraszam za mało profesjonalny język ale w tych zagadnieniach jestem zielony.

pozdrawiam

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To prosty wybór. Tylko Panasonic ma natywna matrycę 100 Hz.
Ale raczej go już nie kupisz.
A jaką masz odległość od telewizora ?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
1. od czego zależy jakość połączenia wifi? Czy tylko od szybkości łącza czy może od innych czynników? Czy ma na to wpływ jakość procesora w telewizorze.
- zależy od łącza internetowego. Procesory w telewizorze pozwalają na korzystanie z kilku czynności jednocześnie oraz za szybkość obróbki sygnału.

3. czy podane wyżej modele Samsunga czymś się różnią.
Różnice masz na stronie Samsung.pl

4. czy może warto zastanowić się nad innym modelem w podanym budżecie (+- 200 zł).
Za dopłatą masz lepsze rozwiązanie:
- Philips 42PFS7509
- Philips 42PFS7109
- Toshiba 42L7453
Wszystkie na matrycy natywnej 100Hz.
Samsungi w tym roku niestety są na matrycy 50 Hz.

Do góry